УКР РУС

Беланда: Чемпіонат змінився, залишилось лише три топових клуби

17 травня 2015 Читать на русском

Півзахисник "Динамо" Юнес Беланда поділився думкою про чемпіонат України, свій можливий від'їзд з нього і порівняв українську лігу з французькою.

"Чемпіонат змінився, але я б не сказав, що прямо рівень знизився якось критично. Випали з числа провідних команд "Металіст" і "Чорноморець", а зараз топових клубів всього лише три. Я не хочу образити інші команди, але з усього видно, що решта конкретно позаду.

Чи може зниження рівня чемпіонату є стимулом для зміни обстановки? Це ніяк не може вплинути. Єдиний критерій - моє особисте бажання, а рівень суперників в чемпіонаті на нього не впливає. Я ще, будучи гравцем "Монпельє", говорив, що хочу пограти в Англії. Станеться це умовно через рік, через два чи пізніше - покаже час. Я не можу передбачити, що буде далі, що буде відбуватися в Україні. Рік тому, наприклад, був розпал Майдану, а зараз все спокійно і комфортно. Так чи інакше, все залежатиме від мого бажання.

Прийнято вважати, що Франція в рейтингу вище, але я б не сказав, що чемпіонати сильно відрізняються. А якщо взяти виступи в єврокубках, то тут французи поступаються: деякі їхні команди не вийшли і з груп Ліги Європи, а у нас одна команда дійшла до фіналу, одна вилетіла в чвертьфіналі. "Шахтар" вийшов з групи Ліги чемпіонів, а те, що програв "Баварії" - це таке, дуже вже вона сильна.

Щодо відвідуваності, то у Франції повно невеликих стадіонів, по 10-12 тисяч. І там народ точно так само ходить тільки на грандів - ПСЖ, "Марсель", "Монако", а на інших поменше. Єдина відмінність - у Франції, напевно, більше уваги з боку вболівальників, більше відкритих тренувань і всього такого", - розповів Юнес Беланда.