УКР РУС

Базилевич бореться з важкою хворобою – розпочато збір коштів

28 січня 2017 Читать на русском

Колишній тренер київського "​​Динамо" Олег Базилевич бореться з хворобою Паркінсона.

Це важке захворювання, в процесі якого відбувається загибель клітин мозку, що забезпечують плавність і точність рухів. Людина поступово втрачає здатність пересуватися і в повній мірі взаємодіяти з соціумом. Спеціальні дорогі медикаменти (частину з них можна придбати тільки за кордоном), особливий догляд, лікарі та реабілітологи допомагають підтримувати життя Базилевича. Якщо прийом ліків припиниться, його стан різко погіршиться і врятувати його буде практично неможливо, розповів лікар Базилевича, невролог Олексій Пелепейченко.

"Захворювання почало прогресувати після відходу Олега Петровича з "Динамо", що було для нього серйозним стресом. Хвороба Паркінсона дуже підступна. Зупинити її розвиток не можна. Можна тільки сповільнити процес. Для цього використовуються спеціальні препарати, далеко не всі з яких можливо придбати в Україні. Їх доводиться замовляти в Росії або Ізраїлі, що вже само по собі непросто. Крім того, прийом ліків дає деякі побічні ефекти. У нашому випадку необхідне десятикратне збільшення прийому препаратів на добу", – повідомив лікар.

"Олег Базилевич – інтелігентний, талановитий, благородний, виключно світлий і дуже скромний чоловік. Свого часу мене вразив масштаб особистості цієї людини. Він мужньо бореться з хворобою і ніколи не скаржиться. Той біль, з яким він живе, можна прочитати тільки в його очах. Саме через свою скромність він не просить про допомогу. Але я знаю, що вона дуже потрібна, і закликаю всіх небайдужих людей надати легенді українського футболу посильну фінансову допомогу", – додав лікар.

За його словами, рідні Базилевича роблять неймовірні зусилля для створення оптимальних умов і підтримки його фізичного стану.

Підтримати 78-річного Олега Базилевича можна, перерахувавши гроші на його рахунки:

Для перерахувань у гривні: Банк одержувача: ПАТ "Райффайзен Банк Аваль", МФО: 300335, Пполучатель: Базилевич Олег Петрович, ЄДРПОУ: 1406612031, Розрахунковий рахунок: 26252101. Призначення платежу: Поповнення карткового рахунку. Номер карткового рахунку: 0533121100. ПІБ: Базилевич Олег Петрович.

Для перерахувань у валюті: SWIFT в доларах США (USD) – Beneficiary: Bazilevich Oleg, Ukraine, Kyiv, st. Lesi Ukrainky, build.39, h.B, apt. 59. IBAN: UA863052990000026203610533228. Account: 26203610533228. Bank Of Beneficiary - PRIVATBANK, 50 Naberezhnaya Pobedy St., Dnipro, 49094. SWIFT Code: PBANUA2X.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу