УКР РУС

"Байєр" з Юрченком, граючи в більшості, мінімально переміг "Шальке" з Коноплянкою

11 грудня 2016 Читать на русском

В 14 турі німецької першості команда з Леверкузена подужала суперників з Гельзенкірхена – 1:0.

Єдиний гол провів ветеран Кіслінг.

До старту 14 туру "Шальке" з "Байєром", як "Майнц", мали по 17 очок. Леверкузен підійшов до матчу з "кобальтовими" без кількох гравців основного складу. На заміні в "аптекарів" опинився антигерой "Монако" – наш Владлен Юрченко. Щодо Коноплянки, то Євген вийшов у стартовому складі. Це другий вихід українця в Бундеслізі в старті.

Вже на 4 хвилині Налдо, отримавши червону картку, значно збільшив шанси "Байєра" на вікторію. Колашинац віддавав пас на бразильського захисника, але вийшов чудовий асист на Чічаріто, після чого Налдо порушив правила.

Протягом першого тайму однією з найпомітніших персон був Коноплянка, що мав кілька нагод, аби відкрити рахунок. Найкращий момент Женя змарнував на 24 хвилині, коли з лівої ноги не влучив у дальній кут. "Фармацевти" відповіли небезпечним пострілом від Кіслінга.

На другий тайм Шмідт кинув у бій Юрченка. Наприкінці п’ятдесятих хвилин Коноплянка "зажав" пас на Шупо-Мотінга, вирішивши пальнути по воротах самому. Не влучив.

"Байєр" навіть у більшості фактично нічого гострого не створив. Можна хіба пригадати потужний постріл Чічаріто (84 хвилина), який відбив Ферманн. Фактично відразу після цього моменту Чалханоглу заробив штрафний. Сам потерпілий взявся виконувати стандарт, з якого знайшов голову Кіслінга – 1:0 на користь гостей. Отож, "Байєр" набирає 20 очок та посідає восьме місце.

В 15 турі "кобальтові" зіграють проти "Фрайбурга". "Байєр" зустрічатиме передостанній "Інгольштадт".

Чемпіонат Німеччини, 14 тур

"Шальке" – "Байєр" – 0:1

Голи: Кіслінг, 89

Вилучення: Налдо ("Ш"), 4