УКР РУС

"Баварія" з Ґомесом чи Хюнтелар зі "Шальке" в анонсі 23 туру Бундесліги

25 лютого 2012 Читать на русском

Ґомес чи Хюнтелар, "Баварія" чи "Шальке", "Гановер" чи "Борусія"... Хто буде переможцем у цих протистояннях? Про це та інше - в анонсі матчів 23 туру чемпіонату Німеччини.

"Борусія" М - "Гамбурґ"
"Гамбурґ" їде в гості до грізних "кобил", які не програють перед своїми прихильниками вже протягом 14 ігор. У цьому чемпіонаті "Борусія" вдома записала собі вже 27 очок. Натомість минулого сезону справи були кепські - на цей період "кобили" вдома були здобули аж ТРИ очки.

Теперішній наставник "Борусії"Люсьєн Фавр здобув з командою у 34 матчах вже 66 очок. Натомість його попередник Міхаель Фрончек у 56 іграх здобув лише п'ятдесят п'ять очок.

Чи має шанси "Гановер"? Мізерні, оскільки йому вдалося здобути у поєдинках із суперниками з першої п'ятірки лише одне очко з двадцяти чотирьох можливих. "Борусія" також не любить програвати "Гамбурґу", оскільки в останніх шести дуелях "кобили" спіткнулись лише один раз - у грудні 2010 року, причому вдома (1:2).


"Штутґарт" - "Фрайбурґ"
"Фрайбурґ" в останніх матчах показав жагу до перемоги, однак вже протягом чотирьох ігор команді не вдається здобути три очки . У п'яти поєдинках під керівництвом нового наставника Крістіана Штрайха "Фрайбурґ" здобув лише п'ять очок.

У смузі невдач опинився також і "Штутґарт", який здобув лише три перемоги в останніх 13 матчах: перемогли "шваби" новачків чемпіонату "Ауґсбурґ" та "Герту". У другому колі підопічні Бруно Лаббадії здобули лише чотири очки із 15 можливих. Вам треба і нам треба! Отож боротьба має бути запеклою.


"Майнц" - "Кайзерслаутерн"
Буде чи не буде?.. нарешті перемога "бісиків". "Кайзерслаутерн" на неї вже чекає протягом 12 матчів. ТРИНАДЦЯТА гра має бути щасливою для "Кайзерслаутерна". Чи не так!?! "Кайзерслаутерн" таки вже встановив клубний антирекорд: 18 очок після 22 турів ніколи не було у команди (перерахувавши двоочкову перемогу за трибальною шкалою). Проте "Майнц" пручатиметься на правах господаря з усіх сил, оскільки три останні нічиї (1:1) гірше, ніж, скажімо, поразка+нічия+перемога. Отож слід очікувати справжнього бою на полі "Майнца".


"Вольфсбурґ" - "Хофенхайм"
Команди розділяє лише одне очко, проте два місця у турнірній таблиці. Перемога одного із суперників підвищить йому шанси затриматись біля "Гановера" та "Байєра", які балансують на межі "європейської" зони.

Маркус Бабель прагнутиме здобути першу перемогу на новій роботі, а Фелікс Маґат битиме свої рекорди. 292 гравці! Стільки футболістів вже працювали на нього на полі під час його тренерської кар'єри. Ще один цікавий поєдинок, у якому варто очікувати зливи голів: 28 голів у семи дуелях.

"Кельн" - "Байєр"
У першому колі "Кельн" розромив в гостях "Байєр" 4:1. Та перемога була найбільшою для "цапів" у Леверкузені. Чому б принаймні не повторити успіх проти "кульгавих" гостей? Очки потрібні господарям, оскільки рейнська команда програла останні п'ять із шести поєдинків у цьому чемпіонаті із загальним рахунком 3:11. Ще одне цікаве питання. Участь Подольскі у матчі. Якщо зміг би, то цей поєдинок був би для нього двохсотою грою у Бундеслізі. Друге, вже радше, запитання. Чи зможе тренер "Байєра" Робін Дут, який походить з рейнського краю, нарешті перемогти "Кельн" (дві нічиї, дві поразки)?


"Ауґсбурґ" - "Герта"
Дуель двох новачків чемпіонату. "Герта" жахливо розпочала новий рік - п'ять поразок. Їй загрожує знову пониження у класі. Якщо берлінська команда таки програє, то вона вперше у сезоні опиниться серед трійки претендентів на виліт. Проте чи зважатиме на критичний стан суперника Отто Рехаґель, який був відсутній у Бундеслізі протягом 4165 днів. Рекорди потрібно покращувати найстаршому тренеру Бундесліги! Рехаґель провіву у Бундеслізі як тренер 820 ігор, а як тренер і гравець - понад тисячу (1021)... Язик таки повертається, аби назвати і цю дуель битвою за життя і смерть.

"Вердер" - "Нюрнберґ"
"Музиканти" ще не програли у 2012 році. Проте "Вердер" ще не зміг потішити домашню публіку у цьому році бодай перемогою, двічі зігравши вдома 1:1. А що скаже "Нюрнберґ"? Останнє побачення з господарями у Бремені завершилось гостинно - 3:2 на їхню користь. Однак це була єдина перемога "Нюрнберґа" над "Вердером" в останніх дев'яти зустрічах суперників. Чи перервуть гості поєдинку цю неприємну серію? Можливо... В гостях цього року "Нюрнберґ" не наважився забити принаймні один гол! Та й в останніх 13 побаченнях суперників "Нюрнберґ" завжди пропускав принаймні раз.


"Баварія" - "Шальке"
Ключовий матч туру! Окрім гонитви за лідером-чемпіоном, відбудеться також битва за снайперський трон: Хюнтелар vs Ґомес. Обидва форварди мають по 18 влучних пострілів. Хюнтелар вже заявив, що він не терпітиме двовладдя!

"Баварія" вперше з 14 туру не займає першого чи другого місця у таблиці. Стимул перемогти неабиякий. Зрештою чи вже варто перемагати? Хіба "Баварія" вже стане чемпіоном? За історію виступів мюнхенського клубу у Бундеслізі такого прецеденту ще не було після 22 туру. Коли на цей час "Баварія" була принаймні третьою, то у кінці чемпіонату рекордсмен Бундесліги не отримував чемпіонську салатницю. Щоправда, у першому колі в гостях "Баварія" таки дала бій "Шальке" (17:7 за ударами по воротах). Та гра стала останньою для Ральфа Ранґніка як тренера ґельзенкірхенського клубу. Цікаво, але факт! Юп Хайнкес та Хууб Стевенс протистоятимуть один одному у Бундеслізі лише другий раз.


"Борусія" Д - "Гановер"
Чемпіон вже знатиме результати переслідувачів і спокійно прагнутиме втекти від своїх "гонителів". Чи буде нічия? Такий варіант врятував би статус обох суперників: "Борусія" не програла останніх 16 матчів, а "Гановер" - дев'ять. Однак Кльоп мусить відімстити за поразку у першому колі (1:2), яка і є останнью для його підопічних. Забити у матчі також пасувало б господарям, оскільки в одинадцяти попередніх іграх "Борусія" забивала першою. Статистика з "Гановером" також на користь такого розвитку подій (25 разів "Борусія" забивала першою у ворота "Гановера"). Проте голів має бути більше, бо у 41 дуелі суперників у Бундеслізі глядачі бачили принаймні два голи в одній грі.