УКР РУС

"Баварія" впевнено перемогла "Борусію" Д

8 квітня 2017 Читать на русском

У 28 турі Бундесліги мюнхенці без проблем обіграли дортмундців (4:1).

Матч першого кола в рамках Классікера завершився на користь "Борусії". Протягом тривалого періоду та поразка залишалася для "Баварії" єдиною в чемпіонаті, однак у минулому турі "Хоффенхайм" завдав ще одного удару по "червоній машині". Лідерству мюнхенців поки що нічого не загрожує, але друга поспіль невдача викликала б низку питань до Карло Анчелотті.

На старті зустрічі Дембеле пробачив мюнхенців, а от Рібері взаємністю не відповів. В завершальній стадії якісної комбінації Лам з флангу вивів Франка на ударну позицію, а той потужно пробив по центру воріт – Буркі зреагувати не зумів. Гості не встигли оговтатися, як отримали другий гол у власні ворота. Рібері заробив штрафний, а Лєвандовскі зі стандарту подвоїв перевагу "Баварії". Головна вина лежить на Дембеле, який, стоячи у стінці, пригнувся і відвернувся від м'яча.

Після такого шокуючого початку дортмундці виглядали повністю розбитими. Не вдавалося організувати осмислену атаку, траплялися постійні помилки. Відновити впевненість дозволив результативний удар Геррейро на 20 хвилині. Обамеянг невдало відпасував на Паслака, той ледь дістав снаряд, але атака, здавалося, захлинулася. "Виправив" ситуацію жахливим вибиванням Відаль, після чого Геррейро точнісіньким пострілом влучив у "дев'ятку".

До кінця першого тайму "джмелі" вирівняли гру, однак по перерві поплатилися за вольності в обороні. Роббен постійно тероризував лівий фланг захисту "Борусії", а Томас Тухель не зумів вирішити цю проблему. Нідерландець з енної спроби перетворив у гол фірмовий трюк зі зміщенням у центр та ударом в дальній кут. Це взяття воріт знову деморалізувало гостей, які були повністю обіграні феноменальною "Баварією".

Відновити інтригу міг Обамеянг, але господарі в останній момент врятувалися та організували контратаку, яка призвела до пенальті. Лєвандовскі впевнено виконав вирок і поставив крапку в цій зустрічі. Баварці зіграли на повну потужність, близько до ідеалу. Дортмундці, у свою чергу, виглядали відверто слабшими та неготовими до такого суперника.

У підсумку "Борусія" залишилася на 4 місці (50 очок), а "Баварія" на вершині турнірної таблиці збільшила відрив від переслідувачів (68 балів).

Німеччина. Бундесліга, 28 тур

"Баварія" – "Борусія" – 4:1

Голи: Рібері, 4, Лєвандовскі, 10, 69 (пен), Роббен, 50 – Геррейро, 20

Der Klassiker. Зрадники та боротьба за німецький трон