УКР РУС

РБ Лейпциг розгромив Герту: 10-й тур Бундесліги, матчі суботи

3 листопада 2018 Читать на русском

В матчах 10-го туру німецької Бундесліги Фрайбург створив сенсацію у Мюнхені, Хоффенхайм познущався над Байєром, Борусія зберегла лідерство, Нюрнберг врятувався у Аугсбурзі, РБ Лейпциг на виїзді розтрощив Герту.

Дортмундська Борусія відкатала непростий виїзд до Вольфсбурга, де провела досить рівний перший тайм та не дуже впевнений другий. Втім, вирвати три очки команді Люсьєна Фавра вдалося саме за рахунок вдалого початку: на 27-й хвилині Марко Ройс головою замкнув скидку Делані на дальню штангу – 0:1. Даний гол, як виявилося, був останнім у зустрічі.

Баварія вдома провела ще більш важкий матч проти Фрайбурга, якому вдавалося тримати рахунок нічийним до 80-ї хвилини. Серж Гнабрі таки зміг вивести мюнхенців уперед після прекрасного індивідуального проходу, але на 89-й хвилині Фрайбургу вдалося відігратися – це Хьолер замкнув передачу з лівого флангу й відібрав очки у Баварії.

В інших поєдинках Хоффенхайм розгромив Байєр з рахунком 1:4, а Нюрнберг врятував нічию в Аугсбурзі, забивши другий гол на 88-й хвилині.

РБ Лейпциг швидко повів у рахунку, Вернер на 7 хвилині вдало зіграв на добиванні. Гості продовжили переважати, проте в першому таймі голів більше не було. А от на початку другого тайму Брума асистував Вернеру. Крапку в матчі поставив Кунья красивим ударом під поперечку.

Таким чином, Борусія набрала 24 очки та відірвалася від другої Баварії на чотири залікові пункти. Хоффенхайм має у активі 16 очок та йде шостим, Аугсбург та Фрайбург йдуть на 9-10 місці з 13 очками, а прямо за ними розташувалися Вольфсбург, Байєр Шальке та Нюрнберг з 12, 11 та 10 очками відповідно. РБ Лейпциг набрав 19 пунктів і піднявся на 3 позицію, Герта з 16 очками лишилась на 8 місці.

Чемпіонат Німеччини, 10-й тур

Вольфсбург – Борусія Д – 0:1

Голи: Ройс, 27

Баварія – Фрайбург – 1:1

Голи: Гнабрі, 80 – Хьолер, 89

Байєр – Хоффенхайм – 1:4

Голи: Бельарабі, 30 – Нельсон, 19, Жоелінтон, 34, 73, Гріфо, 49 (пен)

Аугсбург – Нюрнберг – 2:2

Голи: Фіннбогасон, 11, Шмід, 59 – Фукс, 54, Мюль, 88

Герта – РБ Лейпциг – 0:3

Голи: Вернер, 7, 53, Кунья, 75