УКР РУС

"Баварія" розтрощила "Арсенал"

15 лютого 2017 Читать на русском

У першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів "Баварія" вдома розгромила "Арсенал" з рахунком 5:1.

"Баварія" з перших хвилин показала, хто господар поля. Мюнхенці не відпускали м'яч і вже на 11-й відкрили рахунок зустрічі. Це Роббен дальнім обвідним ударом пробив точно у дальню дев'ятку воріт "канонірів". Голландець все зробив у своєму фірмовому стилі, змістившись з флангу в центр. Але усередині тайму "Арсенал" зміг організувати кілька контрвипадів, один з яких закінчився заробленим пенальті. Лєвандовскі "скосив" Санчеса. Сам чилієць і взявся пробивати з 11-ти метрів. Спочатку Алексіс пробив у Нойєра, але на добиванні не схибив.

Після перерви підопічні Анчелотті вийшли дуже "зарядженими" – за 10 хвилин у воротах лондонців м'яч побував тричі. Спочатку Лєвандовскі виграв верхову боротьбу в Мустафі та головою прошив Оспіну, а через дві хвилини віддав шикарний пас п'ятою на Алькантару. Тьягу вийшов один на один з Оспіною та спокійно переграв воротаря. Ще через 6 хвилин іспанець оформив дубль. На цей Алькантара пробив з-за меж штрафного майданчика. У цьому епізоді мюнхенцям допомогли рикошети, які повністю дезорієнтували голкіпера.

Після цього шоку гравці "Арсенала" не змогли відійти. "Баварія" майже безпомилково контролювала м'яч, а "каноніри" дуже рідко переходили центр поля. Оспіна двічі врятував команду після дальніх пострілів Відаля та Кости, але шансів взяти удар Мюллєра у колумбійця не було. Баварці відібрали м'яч у захисників поблизу чужого штрафного майданчика. Алькантара легко відкотив м'яч на Мюллєра, а Томас, прибравши опонентів, поклав м'яч точно у кут воріт суперників.

На "Емірейтс" підопічним Арсена Венгера відігратись буде дуже непросто.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу, перший матч

"Баварія" – "Арсенал" – 5:1 (1:1)

Голи: Роббен, 11, Лєвандовскі, 54, Алькантара, 56, 62, Мюллєр, 88 – Санчес, 30

Нереалізований пенальті: Санчес, 30 ("А")

Лам зрівнявся з Каном за кількістю матчів у Лізі чемпіонів за "Баварію"