УКР РУС

"Баварія" розгромила "РБ Лейпциг" та одноосібно очолила Бундеслігу

21 грудня 2016 Читать на русском

В 16 турі Бундесліги зустрічалися лідери першості: "Баварія" та "Лейпциг". Однак рівної боротьби глядачі не побачили, оскільки господарі впевнено перемогли "биків" – 3:0. Голи забивали Алькантара, Алонсо та Лєвандовскі.

Зустріч була цікавою не тільки протистоянням лідерів, а й тим, що грала найстарша команда чемпіонату ("Баварія") проти наймолодшої ("Лейпциг"). Також однією з "фішок" матчу виявилася зачіска Хуммельса: Матс пофарбував волосся в білий колір а-ля нещодавній Мессі.

Перші хвилини матчу виявилися за гостями. Саксонці в дебюті ледве не відкрили рахунок, але Поульсену забракло майстерності приборкати м’яча. Розпочинаючи з хвилини десятої мюнхенці прокинулися, згадавши хто на "Альянц-Арені" господар та міцно взяли норовливих "биків" за роги. На 17 хвилині трапився перший гол: Лєвандовскі замикав в дотик фланговий простріл Лама, але влучив у штангу. Першим на добиванні був Тьягу Алькантара – 1:0. Забігаючи наперед скажемо, що іспанець провів шикарний матч, постійно розриваючи оборону "Лейпцига". Через трохи "Баварія" відзначилася вдруге. Набі Кейта втратив "шкіряного", після чого "Баварія" вибігла в контру та реалізувала свій момент. Забив інший іспанець Хабі Алонсо. На 29 хвилині Нойєр шикарно парирував вбивчий удар Орбана. Відразу після сейва Мануеля лівий півзахисник гостей Форсберг грубо зіграв у центрі поля проти Лама, за що був справедливо покараний червоною карткою. Наприкінці першого тайму Фелікс Цвайєр остаточно переломив хребет "бикам", призначивши пенальті за фол воротаря Гулачі. Роберт Лєвандовскі з "позначки" провів дванадцятий гол у сезоні – 3:0! Загалом, в першому таймі баварці при втраті м’яча відразу ж вступали в агресивний відбір, не забуваючи щільно грати з гравцями суперника.

В другому таймі "Лейпциг", бігаючи в меншості, нічого не міг протиставити більш іменитому опоненту. На 66 хвилині Роберт міг оформити дубль, однак з прекрасної позиції не влучив у рамку. На 87 хвилині Рібері поцілив у поперечину. На тому й закінчили.

Отож, хлопці Анчелотті набирають 39 очок, в "Лейпцига" лишається 36.

У 18 турі "Баварія" зіграє на виїзді проти "Фрайбурга". "Лейпциг" – проти "Айнтрахта".

Чемпіонат Німеччини, 16 тур

"Баварія" – "РБ Лейпциг" – 3:0

Голи: Алькантара, 17, Алонсо, 25, Лєвандовскі, 44 пен.

Вилучення: Форсберг ("Л"), 30