УКР РУС

“Баварія” просить пробачення, ювілейний гол чемпіонату. Підсумки 14 туру Бундесліги

30 листопада 2015 Читать на русском

"Вердер" дуже невчасно програє дербі, "Шальке" із задоволенням вивозить нічию з Леверкузена, а "Інгольштадт" опускають на землю. "Футбол 24" підсумовує 14 тур Бундесліги.

Вибачення туру. "Баварія" гру із берлінською "Гертою" провела не надто вдало. Довелось навіть вибачатись перед своїми вболівальниками. Мюнхенці на "Альянц Арені" обіграли суперника зі скромним рахунком 2:0, тоді як в попередніх чотирьох домашніх поєдинках в чемпіонаті забивали не менше чотирьох голів. Тому після гри баварський клуб звернувся до своїх фанів у твіттері з таким текстом: "Дорогі фанати, просимо вибачення за нашу погану гру сьогодні проти "Герти". Ось така вона, німецька ввічливість.

Досягнення туру. 42-а хвилина матчу між "Майнцом" та "Айнтрахтом". Півзахисник господарів Юнус Маллі подвоює перевагу "карнавальників" і, як виявиться пізніше, забиває переможний гол для своєї команди. Згодом офіційні акаунти Бундесліги в соцмережах повідомлять, що турецький футболіст забив ювілейний 49-тисячний гол в історії найвищого футбольного дивізіону Німеччини! На фоні нудненької гри, в якій ще можна виділити хіба червону картку франкфуртця Александра Майєра (німець за 12 хвилин зумів заробити перші в сезоні жовту та червону картки), таке досягнення виглядає ще більш епічно.

Подарунок туру (який так і не відбувся). Мюнхенський гранд мав нагоду ще в цьому турі оформити зимове чемпіонство. Для цього підопічним Гвардіоли необхідно було не лише вигравати свій матч, але й сподіватись на втрату очок від дортмундської "Борусії". Та "шершні" вирішили такого дорогого різдвяного подарунку лідерам не робити. Хлопці Тухеля у властивому для них стилі інтенсивно та на одному подиху провели матч зі "Штутгартом" – завдали 14 ударів по воротах, половину з них – в площину воріт Титоня, ще половину – реалізували. Хай баварці самі заробляють на такий коштовний презент.

Голепад туру. Поранений тигр небезпечніший вдічі. Загнаний на дно турнірки "Хоффенхайм" міг обіграти лігочемпіонівську команду. На заваді стала  витривалість менхенгладбахської "Борусії". Швидкий гол "чорно-білих" команду Стевенса не знітив, "селяни" ще в першому таймі вийшли вперед у рахунку. На початку другої половини гри хоффенхаймці лише закріпили свою перевагу ще одним взяттям воріт… і практично тут же пропустили у відповідь. Зрівняти рахунок "скакунам" вдалось аж на 87-й хвилині, коли разючу атаку результативно завершив Фабіан Джонсон.

Рівність туру. Незважаючи на те, що і "Аугсбург", і "Вольфсбург" є представниками полярних частин турнірної таблиці, матч на "WWK Арені" суперники видали достатньо рівний, з невеличкою перевагою "вовків" у статистиці. Якби ще команди потішили влучністю, то гра взагалі б видалась симпатичною і ні разу не нудною. Тому результат закономірний – нульова нічия з великою кількістю попереджень і одним вилученням у гостей. Зауважимо, що після цього туру головний аутсайдер старту сезону "Аугсбург" покидає зону вильоту. Тепер баварці 16-ті.

Поразка туру.  Одразу над "Аугсбургом" зараз перебуває бременський "Вердер". В "музик" справи все гіршають і гіршають. Прикро це усвідомлювати після того стрімкого підйому команди з "Везерштадіона" в минулому сезоні, коли її очолив українець Віктор Скрипник. Програне в суботу Північне дербі наче й не переповнило чашу терпіння керівництва "зелено-білих", але суттєво поповнило її. Закінчитись цей процес може вже у наступному турі, по закінченні якого "Вердер" має шанс опинитись в зоні вильоту.

Розгром туру. Мабуть, найнесподіваніший результат уїкенду. Сенсаційний новачок цього чемпіонату "Інгольштадт", який до звітного матчу перебував на високій восьмій сходинці, розгромно програв п’ятнадцятому "Ганноверу". Хоча на другий погляд, не така це вже й оказія, враховуючи відсутність досвіду у молодої команди з Баварії. Вже на 24-й хвилині поєдинку "дев’яносто шості" вели з рахунком 3:0 – на такий удар команда Хасенхюттля відповісти не змогла.

Нелогічність туру.  Як не старався "Байєр" переграти вдома "Шальке" – і ударів, і кутових, і попадань у площину воріт у "фармацевтів" було вдвічі більше ніж в суперника – , але всеодно зіграв у нічию. Більше того, якби не автогол Рітера на 85-й хвилині матчу, "аптекарі" зовсім програли б цю зустріч, яку, по правді кажучи, мали вигравати. Мабуть, команди не дуже хотіли псувати рівність своїх показників у турнірній таблиці (однакова кількість очок – 21, по 6 перемог, 3 нічиї та 5 поразок). Цікаво, що тепер таких статистично дзеркальних клубів троє – ідентичні цифри у відповідних графах має ще й "Гамбург".

Микола Решнюк, спеціально для "Футбол 24"