УКР РУС

Баварія мінімально обіграла Айнтрахт, Борусія несподівано програла Вердеру, Гамбург та РБ Лейпциг завершили домашні матчі внічию

9 грудня 2017 Читать на русском

У 15 турі Бундесліги Борусія знову втратила очки, Баварія обіграла Айнтрахт, Майнц врятував нічию у матчі з Лейпцигом.

Баварія розпочала матч у Франкфурті не дуже активно, було видно, що господарі добре налаштувались на гру з лідером. Їхній настрій вже на 20-й хвилині збив Відаль, який влучним ударом головою замкнув передачу Кімміха. Ще один хороший шанс у першому таймі втратив Коман. Айнтрахт надіявся створити небезпеку після стандартів, але захисники мюнхенців не дозволяли господарям "розгулятися" біля своїх воріт. Дальні удари теж успіху не принесли. Друга половина пройшла за відчутної переваги Айнтрахта. Баварія свідомо віддала ініціативу, але зуміла втримати свої ворота "на замку". Баварія ще більше зміцнила лідерство, Айнтрахт – на 9 місці.

Борусія зараз перебуває у дуже складному становищі. Команда вже давно не може виграти, тому втрачати очки у сьогоднішньому матчі дортмундці не мали права. Але іншої думки були гравці Вердера. Вже на 9 хвилині хороший шанс втратив Юнузовіч. На 26-й хвилині ідеальний удар з кута штрафного майданчика вдався Еггештайну. Бюркі врятувати команду не зміг. До перерви господарі хоч і старались, але вразити ворота "музикантів" не зуміли. Це вдалося зробити Обамеянгу, який просто заштовхав м’яч у ворота на 57 хвилині. Вже за 7 хвилин Гебре Селассі після подачі кутового вивів господарів вперед. Матч так і закінчився. Борусія продовжує своє падіння та опиняється на 7 місці. Вердер потрохи вибирається із "зони вильоту".

РБ Лейпциг був явним фаворитом матчу, що відчувалося вже з перших хвилин. Господарі багато атакували, часто загрожуючи воротам Майнца. Одна з таких атак закінчилась голом. Це на 29 хвилині Кампль завершив красиву комбінацію. Через 10 хвилин Квайсон вдало добив м’яч після відскоку та відновив паритет. На останній хвилині Вернер реалізував пенальті та знову вивів господарі вперед. Так тривало до 87 хвилини, коли Бергрін ударом головою знову зрівняв рахунок. Лейпциг залишається на 2 місці, Майнц – 14-й.

Матч між Гамбургом та Вольфсбургом обіцяв бути дуже цікавим. Суперники рівні, та й відстань у таблиці невелика. Видовищності гри завадила велика кількість боротьби та неточність завершальних пасів. Небезпечних моментів було дуже мало, тому і рахунок відповідний. "Розпечатати" ворота суперників не вдалось жодній з команд.

Чемпіонат Німеччини, 15 тур

Айнтрахт Ф – Баварія – 0:1

Голи: Відаль, 20

Борусія – Вердер – 1:2

Голи: Обамеянг, 57 – Еггештайн, 26, Гебре Селассі, 65

Гамбург – Вольфсбург – 0:0

РБ Лейпциг – Майнц – 2:2

Голи: Кампль, 29, Вернер, 45+3(пен) – Квайсон, 39, Бергрін, 87