УКР РУС

Баварія і Ковач затіяли революцію складу: 4 зірки виставлені на трансфер, визначені потенційні новачки

2 червня 2018 Читать на русском

Баварія планує масштабну перебудову влітку. Неочікувано мюнхенський клуб готовий влаштувати розпродаж своїх зірок.

Екс-наставник Айнтрахта Ніко Ковач, який прийшов на заміну Юппу Хайнкесу, хоче трансферів нових зірок. На думку хорватського тренера та спортивного директора Хасана Саліхаміджича нинішній склад Баварії потребує змін у двох напрямках. Позиція клубу така: аби купувати, потрібно розпрощатись з деякими своїми лідерами. На трансфер виставлені 4 польові гравці, стверджує Bild. Вони мають величезні шанси покинути Мюнхен уже влітку 2018-го.

Захист

Жером Боатенг, який прийматиме рішення після ЧС-2018, міг би залишитись у Мюнхені до 2021 року, але навряд чи допрацює свій контракт до кінця. Боси чемпіонів Німеччини готові продати 29-річного центрбека збірної Німеччини, якщо надійде приваблива пропозиція. Уже й готова заміна: Кевін Фогт може прийти за маршрутом Зюле з Хоффенхайма. Інший кандидат – 22-річний гравець збірної Франції Бенжамен Павар, якого хоче і Борусія Ярмоленка.

Хуан Бернат при Гвардіола грав серйозну роль, але останнім часом позиції 25-річного лівого захисника зовсім підупали. Контракт іспанця чинний до 2019-го, тому це трансферне вікно – останній шанс нормально продати екс-гравця Валенсії. На заміну може прийти Рікардо Родрігес з Мілана.

Півзахист

Артуро Відаль також має лише рік контракту з мюнхенським клубом. На тему продовження угоди з 31-річним скандалістом повна мовчанка. "Якщо я піду, то в команду, яка бореться за найвищі місця та грає в Лізі чемпіонів", – чилієць за своє майбутнє не хвилюється. Манчестер Юнайтед, Наполі Анчелотті, Інтер та навіть повернення в Ювентус є цілком реальними його варіантами на найближче літо.

Тьяго Алькантара не почувається потрібним у новій команді, незважаючи на контракт до 2021 року. Іспанський плеймейкер – один з головних кандидатів на вихід. Цікаво, що в Іспанії трублять про розмови гравців Барси з керівництвом іспанського клубу, мовляв, було б непогано повернути Тьягу. Алькантара може обійтись каталонцям у 50 млн євро замість 80, про які говорили раніше.

На заміну екс-гравцю Барселони може прийти 24-річний форвард Ліона Набіль Фекір, якого хочуть і гранди АПЛ та Атлетіко. Гравець збірної Франції може також грати атакувального півзахисника та правого вінгера. Фекір, який наколотив 23 голи і зробив 8 асистів у сезоні 2017/18, обійдеться не менше ніж у 60 млн євро.

Бонус

Це гравець, який хоче піти сам, хоча Баварія не проти його затримати до кінця контракту. Роберт Лєвандовскі куди тільки не йде. Найчастіше говорили про Реал. Зідану він виявився не дуже потрібен, але француз покинув Мадрид і тут щось може змінитись. Іспанські ЗМІ говорять навіть про можливість обміну Бейла на Лєвандовскі. Як мінімум ПСЖ, Манчестер Юнайтед і Челсі готові викласти за 29-річного форварда збірної Польщі понад 100 млн євро.

Якщо мегатрансфер якимсь дивом таки відбудеться, Баварія готова буде позмагатись за 100-мільйонного Тімо Вернера, який грає за РБ Лейпциг і збірну Німеччини.