УКР РУС

Баварія - регіон рекордсменів, а "джмелі" переписали 30-річну історію. Огляд 17 туру Бундесліги

22 грудня 2014 Читать на русском

Після останнього туру першого кола звернімо увагу на 10 цікавих фактів про команди та гравців.

1) Без жодної поразки у першому колі
"Баварія" не знає смаку фіаско у першості Німеччини. Зупинити чемпіонів не зумів в останньому турі і "Майнц", хоча був близький хоча б до нічиєї. Випадок, що команда не програє у першому колі, - в історії Бундесліги п'ятий. Тричі це робила сама "Баварія", а також "Гамбурґ" (сезон-1982/83) та "Шальке" (сезон-2009/10). "Баварія" тепер пропустила лише чотири голи, що є також рекордом Бундесліги.

2) Через брамку воріт вперше розійшлись мирно
У жодному з перших 16 матчів "Шальке" не влучив бодай раз у поперечину чи стійку воріт. В останньому матчі першого кола Клас-Ян Хюнтелар влучив у поперечку, а Роман Нойштедтер - у стійку. "Шальке" вперше з Роберто ді Матео зіграв унічию.

3) Рекорд з Баварії
"Аугсбурґ" завершив перше коло з 27 очками, встановивши клубний рекорд за кількістю очок.   

4) Якби були пенальті - було б ще більше
Алєксандер Майєр впевнено очолює список бомбардирів німецької першості після першого кола (13 голів). У матчі з "Байєром" Майєр вперше у сезоні забив з пенальті. Форвард "Айнтрахта" не є "мазієм". Просто це було перше пенальті на користь "орлів". Раніше Майєр забив п'ять з п'ять "точок".  

5) "Лошаки" - у стайні
Після непрограних перших 10 матчів "Борусія М" більше половини ігор програла (4 поразки у 7 матчах). Минулого сезону "лошаки" пішли на Різдво з 33 очками, а тепер - з двадцятьма сімома.

6) Десять поразок для віце-чемпіона! Неймовірно, але факт!
Стільки приводів для поганого настрою подарувала своїм прихильникам дортмундська "Борусія". Дуже цікавий факт: Стількох поразок "джмелі" не зазнавали за кожен повний сезон (а їх було аж 6!) під керівництвом Кльопа. Крім того, вперше за 30 років "чорно-жовті" фінішують у першому колі у зоні вильоту. П'ятнадцять очок за перше коло - найгірший старт зі сезону-1987/88.

7) "Вовки" на рекордному фініші
Перемога над "Кельном" з рахунком 2:1 дозволила "Вольфсбурґу" у першому колі набрати 34 очка завдяки 10 перемогам. Стільки звитяг "вольксваґени" святкували за пів-чемпіонату у сезоні-2004/05.

8) Рекордна перемога у 221-ій грі
Перемога з рахунком 5:0 над "Гертою" у Берліні дозволила "Хофенхайму" відзначити найбільшу перемогу в історії команди у Бундеслізі. Крім того, "Хофенхайм" вперше завершує перше коло перемогою.

9) Дев'ять років не було такого поєднання у Бундеслізі
Саме стільки часу жоден гравець Бундесліги неспроможний був відзначитись автоголом та й заробити пенальті у свої ворота. Для такого подвигу гравцеві "Герти" Ентоні Бруксу знадобилось лише 112 секунд. Цікаво, що автором попереднього досягнення був також гравець "Герти" Дік ван Бурік - у грудні 2005 року він так допоміг "Гамбурґу".

10) Марнотратники останніх хвилин
"Фрайбурґ" у поєдинку з "Гановером" вже вп'яте за сезон втрачає перемогу після 88 хвилини. Перемоги також відібрали: "Герта" (2:2), "Хофенхайм" (3:3), "Майнц" (2:2) та "Падерборн (1:1). Тож "брайсґауери" загубили в останні хвилини матчів 10 очок.