УКР РУС

"Баварія" – "Реал". Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу. Анонс

12 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс чвертьфінального матчу Ліги чемпіонів, у якому зійдуть титани європейського футболу "Баварія" та "Реал".

"Баварія" – "Реал"

12 квітня, 21:45. Мюнхен, "Альянц-Арена"

Головний арбітр: Нікола Ріццолі (Італія)

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Найбільш статусна пара, найочікуваніші матчі 1/4 фіналу. Непередбачуваність цьогорічної Ліги чемпіонів всіх позбавила ярлика "фаворит турніру", але "Реал" і "Баварія" все одно до жеребкування розглядалися головними претендентами на титул. За попередні п’ять розіграшів турніру команди двічі зустрічалися в півфіналах. У сезоні-2011/12 долю мадридсько-мюнхенського протистояння на користь німців вирішила серія пенальті, а два роки потому іспанці впевнено реваншувалися. Тоді Карло Анчелотті був по іншу сторону барикад, а Зінедін Зідан асистував італійському наставнику. Окрім цього, з тих пір опоненти обмінялися ключовими гравцями центру поля – Кроос і Алонсо зіграють проти колишніх партнерів.

"Зізу" відправився у самостійне плавання і веде "Реал" до довгоочікуваного чемпіонства Ла Ліги. У суботу "Атлетіко" перервав переможний хід "вершкових". Враховуючи перший матч проти "Баварії", тренерський штаб "королівського клубу" планував уникнути в дербі енергозатратного футболу. Успіх був близько, однак Корреа з Грізманном вкрали дорогоцінні очки і змусили констатувати невдачу задуму Зідана.

Бейл: Хочемо зробити фанатам "Реала" подвійне свято

У тому матчі за "бланкос" відзначився Пепе. Він міг стати героєм принципової битви, але команда втратила перемогу, а сам португалець отримав важку травму. Продовжує лікуватися й інший центральний захисник Варан, через що єдиним партнером Рамоса сьогодні може бути Начо. "Баварія" також має проблеми в центрі оборони, щоправда, не настільки серйозні – Хуммельса у парі з Мартінесом замінить Боатенг. З хороших новин варто відзначити повернення у склад Нойєра та готовність Лєвандовскі, який зазнав пошкодження в попередньому турі Бундесліги.

Перед прийомом "Реала" мюнхенці розім’ялися на "Борусії", чудова гра "ротен" не залишила опонентам жодного шансу. Трикутник Алонсо-Відаль-Алькантара повністю контролював центр поля, "старенькі" Рібері та Роббен господарювали на флангах, а Лєвандовскі вкотре відмінно діяв на вісті атаки. Лідерству "Баварії" у чемпіонаті нічого не загрожує, тому цей успіх, в першу чергу, був важливим для здобуття впевненості після невиразної гри проти "Хоффенхайма".

Кроос: Зідан дає мені відчути, що я для нього важливий

За винятком зінсхаймського провалу та нічиєї з "Гертою" протягом останніх двох місяців баварці не давали приводів для дорікань. Після зимової паузи жодній команді не вдається забити у їхні ворота більше одного гола. Особливо вишуканим вийшов подвійний розгром "Арсенала" в 1/8 фіналу ЛЧ – загальний рахунок 10:2 яскраво відобразив прірву між нинішнім рівнем команд. А от "Реал" перебуває на одній планеті з "Баварією". Втримувати доведеться не відрізаних від партнерів Санчеса чи Обамеянга, а зіркових ВВС, які, окрім своєї майстерності, зможуть розраховувати на підтримку Модріча та Крооса.

Рамосу і Ко зберегти ворота в недоторканності теж буде важко. У протистоянні з "Наполі" мадридці господарювали на другому поверсі на обох кінцях поля, німці ж такої розкоші не дозволять. Посиленого контролю вимагатимуть і фланги, оскільки RоRі наразі перебувають у відмінній формі. "Баварія" перед власними вболівальниками точно не буде зациклюватися на футбольних шахах, "Реал", своєю чергою, гратиме більш прагматично. Безсумнівно, сьогодні ми побачимо добірну виставу на дві 45-хвилинні дії з найкращими світовими виконавцями.

Слова

Карло Анчелотті, головний тренер "Баварії":

Ми розуміємо, на що здатен "Реал", але будемо концентруватися на тому, що вміємо ми самі. Це буде складний матч, однак ми віримо в себе, оскільки знаходимося в гарній формі.

Зінедін Зідан, головний тренер "Реала":

Зараз наша команда краща, ніж три роки тому, але ми повинні це довести. Три роки тому, коли "Реал" вибив "Баварію", все вийшло чудово, проте та битва вже стала історією. Завтра буде зовсім інший матч та інші суперники.

Орієнтовні склади команд

"Баварія": Нойєр – Лам, Мартінес, Боатенг, Алаба – Алонсо, Відаль – Роббен, Алькантара, Рібері – Лєвандовскі.

"Реал": Навас – Карвахаль, Начо, Рамос, Марсело – Кроос, Каземіро, Модріч – Бейл, Бензема, Роналду.

"Борусія" Д – "Монако". Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу. Анонс