УКР РУС

Баварія – Реал: Бензема вживав заборонений снюс під час матчу

28 квітня 2018 Читать на русском

Нападник Реала Карім Бензема вирішив збадьоритись не дуже легальним чином перед виходом на поле в першому півфіналі Ліги чемпіонів проти Баварії.

Француз начебто вжив жувальний снюс – бездимний тютюн, який можна класти між деснами на 30-60 хвилин. Порція нікотину, яка в 3 рази перевищу дозу звичаної цигарки, одразу потрапляє в організм, що викликає підвищення витривалості та сприяє уважності.

Баварія – Реал: мадридці – терор Європи, або Як перемогти всупереч здоровому глузду

Цю речовину, заборонену в багатьох країнах, протягом останнього часу активно досліджують антидопінгові організації. Снюс з одного боку допомагає кинути курити, а з іншого – має тонізуючий влпив на організм.

Футболісти АПЛ масово вживають заборонений снюс, який підвищує витривалість, – Daily Mail

Його вживання може також мати вплив на фізичний стан спортсмена. Покращується концентрація і блискавичність реакції. Як інформує Bild, перед виходом на поле в матчі ЛЧ у Мюнхені Бензема взявся саме за снюс, заборонений до продажу, зокрема, і в Німеччині.

"Це типовий приклад сірої зони у футболі. Тут йде мова про те, щоб отримати ефект, як від допінгу, але без санкцій у вигляді дискваліфікацій", – прокоментував цей епізод німецькому виданню експерт у питанні допінгу Фрітц Соргель.