УКР РУС

"Баварія" - "Борусія" в анонсі матчів 13 туру Бундесліги

19 листопада 2011 Читать на русском

Які суперники назбирали найбільше фолів в одному матчі і хто має сидіти на лаві запасних, аби "Борусії" перемогти "Баварію"?

"Шальке" - "Нюрнберґ"
Чи не варто вгамуватись "Шальке", адже команда набрала вже стільки очок, як за все перше коло минулого чемпіонату? Зрештою і гостям потрібна перемога - "Нюрнберґ" найдовше серед усіх не вигравав (сім ігор без перемог). Гостям може ще й посприяти пауза у чемпіонаті на ігри збірних, оскільки після двох попередніх таких "відпочинків" ґельзенкірхенська команда програла. Для "Нюрнберґа" настав час перемагати, адже його перемогу над "Шальке" востаннє зафіксували 18 років тому.


"Фрайбурґ" - "Герта"
"Герта" має непогані шанси "збагатитись" в гостях, оскільки у чотирьох із шести поєдинків у гостях берлінська команда здобула очки. "Фрайбурґу" не вдається вдало грати проти "Герти" - лише дві перемоги у чотирнадцяти дуелях. Причому, кожного разу, коли першою гол забивала берлінська команда - "Фрайбурґ" зумів у підсумку здобути лише одну нічию (решта - поразки). Після пауз на матчі збірних "Фрайбурґ" у цьому чемпіонаті буксував - 0:7 від "Баварії" та 1:2 від "Гамбурґа".


"Кельн" - "Майнц"
Переможе "Кельн"? У всіх шести дуелях між суперниками у Бундеслізі перемагав лише господар. Однак чи захоче цього "Майнц"? Підопічним Томаса Тухеля вдалось у попередньому турі перервати безвиграшну серію і настала пора наближатись до лідерів. Однак планам гостей може завадити Люкас Подольскі, який взяв участь у 13 із 20 голів "Кельна", причому в останніх трьох домашніх іграх Подольскі забив п'ять голів та віддав одну результативну передачу. Ще один цікавий факт. Шостого серпня 2005 року суперники вперше зустрілись у Бундеслізі. У тому матчі було аж 70 фолів, що є рекордом (з 1992 року, відколи рахують цей показник).

"Вольфсбурґ" - "Гановер"
Знову безкомпромісна битва? В останніх дванадцяти дуелях між суперниками глядачі стали свідками 43 голів. Зрештою "вовкам" не варто лякатись гостей, які дуже бояться господарів - лише чотири очки у чемпіонаті. Крім того, "Вольфсбурґ" був перможцем в останніх чотирьох зустрічахх суперників. Якщо господарі заб'ють першими, то мали б перемоги? У семи таких протистояннях у Вольфсбурзі саме так і було.
 

"Борусія" (М) - "Вердер"
Вперше з 1995 року зустріч між цими суперниками можна віднести до однієї із ключових ігор туру, адже "Борусія" перебуває на четвертому місці, а бременська команда - на третьому. "Кобилам", зрештою, нема чому радітити - за свою історію виступів у Бундеслізі "Борусія" 36 разів програла "музикантам" (найбільше поразок від "Баварії"- 42).
"Вердер" в останіх шістнадцяти дуелях із "Борусією" забивав принаймні один гол. Проте чи вистачить цього для перемоги? Адже "Борусія" вдома має найкращий показник серед усіх команд, не програючи вдома протягом дев'яти ігор (сім перемог та дві нічиї). Клаудіо Пісаро - головна небезпека для господарів, бо перуанський форвард "назбирав" вже 11 голів. А голи напевне будуть, оскільки в останніх шести дуелях у Мьонхенґладбаху команди подарували одне одному разом 28 голів.
 

"Баварія" - "Борусія" (Д)
Ключовий матч чемпіонату! "Баварія" очолює турнірну таблицю з 28 очками, а "Борусія" йде другою (23 очки). Якщо переможуть господарі поєдинку, то матч у другому колі вже може бути нецікавим.

У чемпіонському сезоні "Борусія" двічі перемогла рекордсмена Бундесліги. Однак "Борусія" ніколи тричі поспіль не перемагала "Баварію"! Натомість, "Баварії" перед цими двома поразками у минулому чемпіонаті вдалось перемогти дортмундську команду тричі вряд, причому програючи 0:1. Зрештою, пропустити першим - звичне явище для "Баварії" в останніх шести дуелях проти "Борусії".

"Борусія" зараз набрала ходу і має найтривалішу серію без поразок у чемпіонаті (п'ять перемог, одна нічия).

Це дуель двох найкращих атак (разом 58 голів) та двох найкращих захистів (13 голів).

"Борусія" має ще шанси на чемпіонство? "Баварія" вже двічі "віддала" чемпіонський титул після п'ятиочкового гандикапу (сезони 92/93 і 95/96).

Підопічні Кльопа однак мають пам'ятати: "Баварія" в останніх дев'яти домашніх матчах розгромила суперників із загальним рахунком 36:2!

Щоб перемогти у Мюнхені, Кльоп має залишити Вайденфелєра на лаві запасних. Воротар "Борусії" чотири рази грав у Мюнхені, причому всі ігри завершились поразкою його партнерів, а він пропустив аж 14 голів. Минулого сезону у Мюнхені одну-єдину гру у Бундеслізі у воротах "Борусії" стояв австралієць Мітчел Лангерак і дортмундській команді поталанило!