УКР РУС

Баварія – Айнтрахт: Франкфурт переміг Мюнхен без антифутболу, непереконливий Лєвандовскі та шикарний Ребіч у фіналах

20 травня 2018 Читать на русском
Автор: Михайло Юхименко

Франкфуртський Айнтрахт переміг Баварію у фіналі Кубка Німеччини, ставши п'ятиразовим його володарем. Футбол 24 підготував для вас детальний огляд матчу.

Баварія хотіла виграти на класі

В будь-якому матчі Баварії проти співвітчизників малюнок усієї гри визначається саме мюнхенцями – хоча б тому, що клас і цінник їх футболістів завжди переважає суперників у кілька разів. Тим більше, коли мова йде про скромний Айнтрахт. Можливо, саме скромність останніх зіграла злий жарт з "рекордмайстерами".

Баварія – Айнтрахт – 1:3 – відео голів та огляд матчу

Баварія до другого голу Анте Ребіча грала з повною впевненістю у позитивному результаті. Атаки підопічних Юппа Хайкесса були повільними, а у першому таймі – ще й банальними. Все зводилося до безкінечних прострілів та подач у штрафний або закидушок через голови захисників. Одного разу це пройшло, ще дві спроби у другому таймі можна назвати напівмоментами – а більше нічого особливого й не було. Айнтрахт лускав ці передачі як насіння.

Більше того – Баварія не накривала футболістів Айнтрахта. При першій можливості їм вдавалося вибігти у контратаку, а іноді франкфуртці проводили кутові цілими серіями – просто завдяки підборам, які вигравалися без особливого спротиву. Тиск, який створювали мюнхенці, неодмінно завершувався контрами, тому гол Гачіновіча, який втік на пусті ворота після корнера, виглядав дуже сиволічно.

Айнтрахт грав дуже сміливо

Перед грою проти Баварії всі експерти згадували гру Айнтрахта проти Шальке, в якій зовсім не було футболу – лише безкінечна боротьба, фоли, зриви атак і випадковий гол Йовіча. Здавалося, що проти Баварії Ніко Ковач має вивести дану тактику в абсолют – і слова Марко Руса про бажання команди грати так, щоб суперники їх ненавиділи, підтверджували ці здогадки. Однак, Франкфурт здивував.

Ковач визначився з першим трансфером у Баварії

"Орли", звісно ж, не стали домінувати на полі й диктувати Баварії свої правила за рахунок тіки-таки, але антифутболом таку гру назвати неможливо. Команда вибігала у грамотні контратаки й використовувала індивідуальні якості своїх футболістів найкращим чином. Більшість атак Айнтрахта йшли через фланги, де в'юнкі франкфуртці раз за разом проходили захисників Баварії. За даними Whoscored, Айнтрахт провів 15 спроб обіграшу один в один, і сім з них були успішними, в той час як із 13 обіграшів Баварії пройшли лише три.

Айнтрахт, звісно ж, почасти прижимався до власних воріт, майже 40 разів виносив м'яч, однак при цьому зробив 7 перехоплень, що свідчить про бажання грати позиційно грамотно й перекривати зони, а не просто битися й відбиватися.

Наставник Янг Бойз Хюттер стане новим тренером франкфуртського Айнтрахта

Айнтрахт не грав у автобус – Айнтрахт розумно діяв другим номером, даючи грати супернику, однак караючи того за помилки. Це не була відчайдушна боротьба в стилі УПЛ – це був гарний німецький футбол.

Роберт Лєвандовскі знову не вразив

Від форвардів рангу Роберта Лєвандовскі завжди чекають перфоменс. У цьому сезоні до повторення рекорду Мюллера (по 30 голів протягом трьох сезонів Бундесліги) нападнику не вистачило всього одного м'яча – однак він повністю провалився у плей-офф Ліги чемпіонів, втративши інтерес омріяного Реала. Тепер Лєвандовскі зіграв непереконливо і у фіналі Кубка Німеччини.

Так, Роберт забив гол та влучив у поперечину, однак нуль ударів у площину із шести інших – це занадто для Лєвандовскі. Якщо забути про гол, то можна помітити падіння точності поляка впродовж гри: на дев'ятій хвилині зі штрафного він влучив у каркас воріт, на 35-й м'яч пролетів повз ближню дев'ятку, а на 72-й він пробив значно вище. Крім того, у позиційній боротьбі Лєвандовскі не виглядав найкращим, хоча раніше завжди був першим на всіх подачах та прострілах. Яскравий момент відбувся на 76-й хвилині, коли Рус зумів завадити Роберту замкнути прекрасну передачу Рібері вздовж воріт.

"Він так і не навчився поваги": Лєвандовскі і його "сенсаційний вчинок" привели до скандалу з Хайнкесом у Баварії

Лєвандовскі не провалився, однак зіграв так, як вміють багато інших нападників. Він не виглядав людиною, яка робить різницю на полі – і дуже добре, що сезон для поляка вже завершився, адже подібна невиразність надалі змусила б керівництво Баварії серйозно подумати над майбутнім 29-річного скандального нападника.

Герой матчу – Анте Ребіч

Хорватський форвард у цьогорічному розіграші Кубка Німеччини провів лише три голи – і два з них він забив мюнхенській Баварії у фіналі! Більше того: Анте Ребіч забив і в минулорічному фіналі Кубка, і також у схожому стилі – знайшовши шпарину між захисниками та перекинувши воротаря. Тоді дортмундська Борусія не дала йому взяти трофей, однак у грі з Баварією Ребіч був найзлішим гравцем.

Матч складався не найкращим чином для хорвата – на його рахунку всього один успішний обіграш, а точність його передач складає лише 45%. Однак, він виграв чотири єдиноборства, два з трьох його ударів пішли у площину воріт, і він постійно вибігав у контратаку. Ніщо не могло зупинити хорвата у бажанні бігти вперед, і, зрештою, Ребіч був винагорджений дублем та Кубком в руках. Браво!