УКР РУС

Батько Циганкова розповів, чому відмовився відпускати Віктора у "Шахтар"

26 вересня 2016 Читать на русском

Віталій Циганков, батько півзахисника "Динамо" Віктора Циганкова, розповів історію про нездійснений перехід до "Шахтаря".

"Віктор перекваліфікувався у вінгера вже у ДЮФШ "Динамо". У центрі у Віктора губилися головні козирі – швидкість і вміння зіграти спиною до бровки. Це дуже вчасно побачив директор Академії Олександр Іщенко, після чого з приводу амплуа сина питань вже не виникало. Віктор, до речі, з самого початку в Києві перебував під особистим контролем Олександра Олексійовича. Навантаження дуже грамотно поєднувалися з паузами для відновлення, все прораховувалося і планувалося. Аж, до найдрібніших нюансів. В принципі, в ДЮФШ такий підхід до всіх гравців. Але все ж до "збірників" уваги трохи більше.

Був такий епізод, що Віктор міг опинитись в Академії "Шахтаря" ще коли ми жили в Вінниці. Нас запрошували на перегляд, який Віктор успішно пройшов. Донецький клуб проявляв серйозний інтерес. Але, справа в тому, що я з дитячих років вболівав за "Динамо", колись мріяв грати за цю команду, а коли стало ясно, що у Віктора є непогані перспективи, став мріяти, щоб він опинився в Києві і досяг того, чого свого часу не зміг досягти я.

Тому після перегляду в Донецьку ми взяли паузу. А через місяць Іван Іванович Терлецький привіз пропозицію з Академії "Динамо". Тут вже ми не сумнівалися ні секунди і Віктор відправився в столицю. Це було в листопаді 2010 року", – розповів Віталій Циганков.

Циганков: Ярмоленку приємно, що у нього є наступник в "Динамо"

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях