УКР РУС

Батько Федецького: Термаліка побоялася підписувати Артема через його старі травми

15 серпня 2017 Читать на русском

Батько Артема Федецького Андрій Стефанович розповів про обставини повернення гравця у Карпати, а також прокоментував інтерес іноземних команд.

"Чому Артем повернувся з Європи у Карпати? У нього були особисті причини. Артем мав пропозиції із Європи, ним дуже серйозно цікавилися Карабах, Маккабі. Але Артем не хотів далеко їхати, хотів бути поруч із сім'єю.

Цікавився також польський клуб Термаліка. Поляки своєрідні люди, вони думали, що футболіст із 20-річним стажем може бути абсолютно здоровим. В Артема є дві травми, з якими він грає 15 років.

Поляки влаштували йому медогляд і жінка, яка є президентом клубу, засумнівалася у тому, що Артему не завадять ушкодження (є проблеми із паховими кільцями і на місці тріщини в колінній чашечці є шурупи). Артем із цим давно грає. А поляки не наважилися зв'язуватися. Артем їхав підписувати контракт, а вони йому спершу медогляд влаштували. Так і до співпраці справа не дійшла.

Перед тим йому зателефонували із Карпат. Артем вважає Карпати рідним клубом, який дав йому путівку у великий футбол. Він хоче віддячити клубу і тут закінчити кар'єру. Йому подобається Львів, можливо, тут завжди житиме. Тому Артем погодився на пропозицію Карпат.

Щодо тодішнього конфлікту, то у футболістів часто виникають проблеми із начальством. Не потрібно це згадувати зараз, пройшли роки – треба перегорнути сторінку. Так, була напруженість. Але людина готова пробачати. У будь-якій сім'ї може бути сварка, а завтра примирення. Буває, сім’ї розпадаються, а через рік знову сходяться. Це життя, усіляке буває", – розповів Андрій Федецький в інтерв'ю Вголос.

Чурко красивим фінтом присоромив Федецького, за що поплатився