УКР РУС

Батістута: Міг стати, як Мессі, якби перейшов у "Барсу" або "МЮ". ВІДЕО

15 березня 2012 Читать на русском

Колишній форвард збірної Аргентини Габріель Батістута, або ж просто Баті-гол, заявив, що у нього був шанс отримати приз кращому футболістові року в Європі, але він вибрав вірність "Фіорентині", адже не шукав легких шляхів.

"Я залишався у "Фіорентині", тому що хотів цього. Приємно, що топ-клуби хотіли придбати мене, але перемогти тоді з "Манчестер Юнайтед" було занадто легко. Мені хотілося завоювати чемпіонський титул з маленькою командою і потрапити в історію.

Я забивав голи, граючи проти кращих захисників Італії, які тоді були найсильнішими в світі. Якби виступав за "Барселону" чи "Манчестер Юнайтед", то отримав би "Золотий м'яч", але я хотів виграти з "Фіорентиною".

Мессі - це феномен, який оточений гравцями найвищого рівня. У "Барселони" є своя футбольна філософія, діти 13 років намагаються грати так само, як перша команда. Каталонці є прикладом для наслідування. Вони побудували команду, яка не змінює свою гру протягом тривалого часу.

Ніколи не думав, що стану футболістом. Існує міф, що я не любив футбол, це неправда: мені завжди подобалася грати, тренуватися, навіть просто бути на полі, просто я ніколи не любив сперечатися.

До 33 років я вже втомився, постійно відчував тиск. У цьому віці вже важко було утримувати свою звичайну форму, тому й завершив кар'єру. Перші 7 років після цього я не робив нічого особливого, просто грав у поло і гольф", - розповів Батістута, який забив 168 голів у 268 матчах за "фіалок", в інтерв'ю France Football.