УКР РУС

БАТЕ – Олександрія. Анонс

17 серпня 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Ліга Європи. Раунд плей-офф, перший матч. 17 серпня 2017 року. 20:00. Борисов, стадіон "Борисов-Арена". Арбітр: Томаш Богнар (Угорщина). Трансляція: немає.

У третьому кваліфікаційному раунді Олександрія здобула історичну єврокубкову перемогу. Пройшовши румунську Астру, команда Володимира Шарана опинилася за крок від групового етапу Ліги Європи. Зараз ставки надзвичайно високі, адже так хочеться мати у єврокубковій осені одразу 4 українські клуби!

Шанси на це є, і доволі непогані. Суперник Олександрії – найтитулованіший клуб Білорусі БАТЕ – переживає не найкращі часи. Це вже не та команда, яка кілька років тому приємно дивувала у Лізі чемпіонів. Власне, із Олександрією "батони" гратимуть через те, що вилетіли із кваліфікації ЛЧ від празької Славії Руслана Ротаня.

Не найкраще йдуть справи і в чемпіонаті Білорусі. Після 18 турів БАТЕ посідає лише третє місце, поступаючись мінському Динамо одним очком, а солігорському Шахтарю – 4-ма. Остання репетиція перед прийомом Олександрії виявилася вдалою: "трактористи" завдяки голу свого найкращого бомбардира Гордейчука мінімально обіграли Динамо (Брест), за яке виступає Артем Мілевський. Щоправда, перед цим програли Мінську (0:1). Крісло під головним тренером команди Олександром Єрмаковичем помітно хитається.

"У мене думок про відставку немає, – парирував наставник борисовської команди на запитання журналістів. – Думаю лише про те, як пройти Олександрію".

До речі, підготувалися білоруси грунтовно.

"Ми подивилися всі поєдинки Олександрії в нинішньому сезоні і отримали уявлення про те, як діє суперник, – каже Єрмакович. – Взагалі-то на зборах ми часто зустрічаємося в спарингах з українськими командами – і з Прем'єр-ліги, і з Першої ліги. Усі вони, зокрема Олександрія, непоступливі у боротьбі, агресивні, з хорошим переходом з оборони в атаку і якісними стандартами. Тобто нам належить битися з досить міцною, вишколеною тренерською командою, з якою буде нелегко".

Своєю чергою Володимир Шаран, даючи інтерв’ю білоруському Пресболу невдовзі після жеребкування раунду плей-офф, здивував своїм незнанням простих речей. "Чи знаю когось зі складу БАТЕ? Якщо чесно, то ні. Чи дивує, що БАТЕ не лідирує в чемпіонаті? Ну турнір тільки розпочався. Ні? А, у вас же грають з весни. Ми не стежимо за чемпіонатом Білорусі".

На щастя, зараз тональність відповідей головного тренера Олександрії змінилася.

"БАТЕ – це хороша і досвідчена команда, – визнав Шаран. – Хлопці грали проти таких команд, як Барселона, Атлетіко, Рома, Баварія. За збірну багато гравців БАТЕ грали. У складі суперника мені сподобалися Стасевич, Сігневіч і Гордійчук. У кожній лінії є гравці, які виділяються, і їм потрібно приділити увагу".

Одразу помітний ефект від роботи з ексклюзивним матеріалом. Не секрет, що український клуб звертався за підказкою до Георгія Кондратьєва, головного тренера Мінська, який нещодавно перемагав "трактористів". Поділився своїми практичними порадами і Павло Мягков, захисник мінського клубу, у минулому – гравець Олександрії.

БАТЕ – Олександрія: матч не покажуть на українському ТБ

Шаран закликає своїх підопічних зіграти у Борисові розкуто, проте їхня ігрова і психологічна форма викликає побоювання. У 5-ти турах Прем’єр-ліги Олександрія не здобула жодної перемоги – лише 3 очки і 10 місце у турнірній таблиці. Минулого вікенду команда поступилася на власному полі Шахтарю (1:2), після чого Паулу Фонсека запевнив, що "гірники" вболіватимуть за олександрійців у Лізі Європи.

Найбільшою проблемою команди залишається атака. У 5 матчах чемпіонату – 4 забиті м’ячі. Причому, 2 голи – після кутових, 1 з пенальті і лише 1 – з гри. Існують і кадрові пробоїни. Антон Шендрик та Артем Щедрий продовжують відновлюватися від травм, а Михайла Козака відпустили на Універсіаду-2017. Невтішні для нас новини і з табору БАТЕ. Там якраз відновився від пошкодження вожак та легенда команди – Віталій Родіонов. Поки невідомо, чи зіграє він із перших хвилин, але вийти на поле – зобов’язаний.

Навколо матчу у Борисові – хороший, здоровий ажіотаж. За два дні до гри були розкуплені понад 10 тисяч квитків (арена може розмістити трохи більше 13 тисяч уболівальників). Поїхали туди і прихильники Олександрії. Для них пообіцяли зробити вхід на гостьовий сектор безкоштовним.

Сторінка автора у Facebook

БАТЕ: "команда пивзаводу", яку знищив Шахтар. Що потрібно знати про суперника Олександрії в Лізі Європи