УКР РУС

Басов: Найважче – прощання з Олександрією, а не переїзд у Казахстан

9 лютого 2018 Читать на русском

Український захисник Акжайика Сергій Басов розповів про відхід з Олександрії та новий виклик.

"Прощання з Олександрією далося мені дуже важко. Все-таки 5,5 років провів в цьому клубі. За цей період в моїй кар'єрі сталося багато. Найяскравішим, напевно, було потрапляння з командою в кваліфікацію Ліги Європи, де ми боролися з БАТЕ, і півфінал Кубка України. Нехай після тих же зустрічей з білоруським клубом і залишився легкий осад негативу, але, скажімо так, на старості тепер точно буде що розповісти онукам. Вдячний команді, яка дала мені цей досвід. Олександрія завжди буде в моєму серці.

Чи очікував восени, що залишу Олександрію? Якщо чесно, то ні. Навіть не замислювався про це. Восени відновлювався після травми, починав тренуватися в загальній групі ... Все йшло своєю чергою, проте взимку все зовсім змінилося. В результаті зараз мені належить новий виклик і досвід. Побачимо, що з цього вийде.

Що було найважчим? Найважче – це було прощання з клубом. Нового виклику я не боявся. Прекрасно розумів, що час йде і сидіти вдома – не вихід. Тому легко погодився на зарубіжний варіант.

Фінансові умови в Казахстані зіграли свою роль? Можна і так сказати, але все ж велику роль тут зіграв фактор головного тренера Володимира Мазяра, який хотів бачити мене у своїй команді. Якщо на тебе розраховують – це завжди грає серйозну роль при виборі", – цитує Басова Footboom.

В поточному сезоні УПЛ Басов зіграв 5 матчів.