УКР РУС

Баски в півфіналі. "Атлетік" - "Шальке" - 2:2. ВІДЕО

6 квітня 2012 Читать на русском

Німці приїхали в Більбао, аби зіграти "для годиться". В перемогу з рахунком 3:0 (як мінімум) не вірили навіть відчайдушні оптимісти з Гельзенкірхена.

"Атлетік" Марсело Б'єлси розійшовся не на жарт. Вибити з турніру "Ман Юнайтед"? Не питання! Розбомбити "Шальке" з рахунком 4:2? Залюбки! Навідміну від чемпіонату, де у басків не завжди вдається та гра, якої вимагає Ель Локо, в Лізі Європи вони грають з величезним натхненням та пристрастю. Особливо багато забиває Фернандо Льоренте. Німцям залишалося лише гідно завершити виступи у цьому розіграші. Можна не сумніватися, що помисли підопічних Хуба Стевенса пов'язані з Бундеслігою, де ця команда ще не сказала останнього слова.

Однак перший тайм виявився саме за "Шальке". Німці відчайдушно йшли вперед і таки підстерегли свій шанс на 29 хвилині. Хтозна, що б чекало на басків, які дещо розгубилися після голу Хунтелара, якби не диво-гол Гомеса. Ібаі пробив "на фарт", і м'яч слухняно прошмигнув у самісінький кутик воріт. Рауль на якусь мить повернув інтригу на старті другого тайму, проте після оперативної відповіді від Сусаети "Шальке" здався. В останні півгодини гру загострював, в основному, лише Гаїска Токеро, який замінив Льоренте, тож дуже прагнув відзначитися голом.

"Атлетік" - "Шальке" - 2:2 (1:1)

Голи: Гомес, 41, Сусаета, 55 - Хунтелар, 29, Рауль, 52

Попередження: Мартінес, Де Маркос - Обасі, Матіп, Пападопулос