УКР РУС

"Барселона" знову б'є Мадрид, "Севілья" завершує сезон без виїзних перемог. Підсумки 38 туру Прімери

16 травня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" підбиває підсумки заключного 38 туру Прімери, який подарував Іспанії нового-старого чемпіона.

“Барселона” оформила 24-й чемпіонський титул. Підопічні Луїса Енріке розгромили на виїзді “Гранаду” завдяки хет-трику Луїса Суареса, який завоював свій перший “Трофей Пічічі” та другу “Золоту бутсу”. Крім цього, MSN перевершило на один гол рекордний результат Роналду, Бензема та Ігуаїна з сезону-2011/12, які наколоти у Прімері 89 м’ячів. У той же час, Іньєста став найтитулованішим іспанським гравцем в історії, в Дані Алвес може пишатися таким же званням серед південноамериканців.

“Реал” здобув сумну перемогу над “Депортіво”. Королівський клуб видав серію із 12 звитяг поспіль, однак знову програв “Барселоні” чемпіонство. За останні 8 років “вершкові” виграли лише одну Ла Лігу, повторивши свою найгіршу серію з 1953 року. Слабкою втіхою для мадридців став черговий бомбардирський рекорд Роналду, який оформив у Ла-Коруньї дубль та забив 50 і більше голів у 6 сезонах поспіль.

“Атлетіко” закріпив свою третю сходинку впевненим тріумфом над “Сельтою”. Голкіпер “індіанців” Ян Облак знову залишив свої ворота на замку та завоював престижний “Трофей Самора”, який вручається найкращому голкіперу Прімери (18 пропущених м’ячів). Відзначимо, що словенець ще й повторив історичний рекорд чемпіонату Іспанії, який встановив Ліаньйо у сезоні-1993/94 – 0.47 голу за гру.

“Севілья” завершила чемпіонат без жодної виїзної перемоги, програвши у Більбао. Цікаво, що подібне трапилося з командою Коноплянки не вперше. “Рохібланкос” не тріумфували в гостях у сезонах 1928/29, 1963/64, 1967/68 та 1999/00. Втім, як не дивно, андалусійський клуб гарантував собі участь у єврокубках на наступний сезон. А ось “Атлетік”, навпаки, приємно здивував, забивши за сезон у всіх турнірах аж 105 голів вперше з 1951 року та фінішувавши на 5 місці.

“Спортінг” зберіг прописку в еліті, обігравши на “Ель Моліноні” “Вільярел”. Команда Марселіно вже давно гарантувала собі 4 сходинку, тож подарувала трішки щастя і жителям Хіхона, які святкували цей успіх не менш феєрично, ніж каталонці чемпіонство.

“Хетафе” та “Райо” складуть “Леванте” компанію у Сегунді. “Джмелі” без дивідендів обіграли невмотивований “Леванте”, а “хетас” і взагалі поступилися “Бетісу”, який також не вирішував жодних турнірних завдань. Відтак, Мадрид став першою автономною областю з 2000 року (Андалусія), яка делегувала у Сегунду одразу два клуби.

“Малага” та “Еспаньйол” пішли на канікули з гучними голеадами. “Анчоуси” відправили аж 4 м’ячі у ворота “Лас-Пальмас”, а каталонці стільки ж разів засмутили “Ейбар”. Обидві команди виконали завдання-мінімум на сезон (збереження прописки) та можуть готуватися до літніх перебудов.

Бідолашна "Валенсія" завершила сезон мінімальною поразкою від "Реал Сосьєдада". Після деякого проблиску та перемоги на "Камп Ноу" "кажани" знову видали серію провальних матчів, зазнавши 3 поразки поспіль. У підсумку "Валенсія" фінішувала на 11 позиції та вже чекає на нового наставника.