УКР РУС

"Барселона" за крок від історичного фіаско "Реала", або Де АПЛ, де? Підсумки 33 туру Прімери

18 квітня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" аналізує головні події 33 туру чемпіонату Іспанії.

"Барселона" знову втрачає очки...

Каталонський гранд у матчі з "Валенсією" зазнав третьої поразки поспіль в рамках Прімери та другої на "Камп Ноу", чого з ним не траплялося ось уже 13 років. "Блаугранас" створили поблизу воріт "кажанів" стільки моментів, що їх могло вистачити на п'ять наступних ігор, однак нині каталонцям, схоже, протистоять навіть вищі сили. 500-й гол Мессі став для фанатів "Барселони" лише слабкою втіхою на тлі того жахіття, яке переслідує команду. Ще декілька турів тому підопічні Луїса Енріке випереджали "Атлетіко" і "Реал" на 9 та 10 очок відповідно, а зараз один мадридський гранд вже наздогнав каталонців, а інший дихає їм у спину.

...а Мадрид не хибить

"Реал" та "Атлетіко", які перебувають у феноменальній формі, у звітному турі познущалися над "Хетафе" та "Гранадою" відповідно. Підопічні Зізу відвантажили одразу 5 м'ячів у ворота своїх сусідів з передмістя Мадрида. Особливо на "Колісеум Альфонсо Перес" намагалися проявити себе Іско та Хамес, які втратили місце у стартовому складі "вершкових". Відтак, обоє пережили справжню реінкарнацію та відзначилися голами. Звісно, що не покинув поле без голу і Роналду, який провів свій 20-й м'яч у ворота "Хетафе". Відзначимо, що більше у Прімері португалець не забивав жодному клубу.

А от "матрацники" прогнозовано не мали проблем із "Гранадою". Андалусійський клуб підтвердив своє реноме хлопчиків для биття на "Кальдероні". Справа в тому, що "рохібланкос" ще жодного разу у своїй історії не перемагали у лігві "Атлетіко" (14 поразок та 1 нічия). Черговий влучний удар на свій рахунок записав Фернандо Торрес, який ніби переживає другу молодість. "Ель Ніньйо" відзначився у 4-му матчі поспіль, чого з ним не траплялося з 2010 року. Крім цього, Торрес вже забив у Прімері більше голів, ніж в АПЛ - 86:85.

Фатальний прецедент

"Реал" був останньою командою Прімери, яка не зуміла оформити чемпіонський титул, випереджаючи своїх конкурентів на 8 очок за 10 турів до завершення чемпіонату. У сезоні-2003/04 мадридці під керівництвом Кейруша програли 7 матчів та у підсумку посіли 4-у сходинку. "Вільяреал" вже "Барсу" точно не наздожене, та з такими результатами вона цілком може фінішувати на 3-й позиції. Такої інтриги в Прімері не було вже давненько. "Реал", "Атлетіко" та "Барселона" розпочинають чемпіонський спринт з 5-ма фіналами і в живих залишиться лише один. АПЛ? Ні, не чули...

"Севілья" живе лише Лігою Європи

Схоже, що підопічні Унаї Емері остаточно зневірилися у можливості пробитися в Лігу чемпіонів через Прімеру. "Севілья" не перемагає в чемпіонаті Іспанії вже 4 матчі поспіль і, навіть, "Рамон Санчес Пісхуан" перестав для неї бути неприступною фортецею. У зустрічі з "Депортіво" суперники "Шахтаря" по півфіналу Ліги Європи виглядали якось беззубо і цілком справедливо втратили перемогу на останніх хвилинах. Екс-"карпатівець" Лукас Перес чи найбільше старався засмутити "рохібланкос" і свого таки домігся. Коли андалусійці вже подумки святкували мінімальну звитягу, Лукас виконав ідеальну передачу на Рієру, якому залишалося влучити у порожній кут воріт.

Таким чином, "Севілья" не використала осічки "Вільяреала", який доволі сенсаційно поступився "Райо", та перебуває від "жовтої субмарини" на відстані вже недосяжних 11 пунктів. У той же час, приклад справжнього характеру команді Коноплянки демонструє "Атлетік", який у Малазі здобув другу перемогу поспіль і тепер відстає від "Вільяреала" лише на 6 очок. Перевагу в 4 пункти продовжує зберігати над "Севільєю" і шоста у таблиці "Сельта". Галісійці вдома уклали мир з "Бетісом".

Коноплянка і компанія. Що пов'язує "Севілью" і український футбол?