УКР РУС

Барселона врятувалась від ганьби у матчі з Атлетіком, але втретє поспіль втратила очки у Прімері

29 вересня 2018 Читать на русском

Барселона приймала Атлетік у матчі 7-го туру чемпіонату Іспанії. Рахунок та огляд матчу на "Футбол 24".

Барса вперше з квітня 2016-го не виграла 3 поспіль матчі чемпіонату Іспанії і набрала в них лише 2 очки. Атлетік вперше за 14 років відібрав очки в господарів Камп Ноу.

За присутності 78 тисяч глядачів команда Вальверде провалила перший тайм. За рахунком, а не по грі. Барселона перегравала Атлетік за ударами і влучністю, традиційно володіла м'ячем на рівні 68%, і не вистачало тільки гола. Луїс Суарес пробив зі штрафного у стійку, Коутінью забити головою завадив голкіпер. Були моменти і в басків. У підсумку молитви Камп Ноу почув не той футболіст. Провал на правому фланзі захисту, навіс на дальню стійку, і Де Маркос використовує помилку Піке, який застряг біля своїх воріт і дав супернику змогу уникнути офсайдної пастки.

Леганес – Барселона: як команда Луніна зганьбила Мессі та Ко, або Коли теніс важливіший за футбол

По перерві Валверде зняв Відаля, що також не найкраще зіграв у моменті з пропущеним голом. На поле вийшов Мессі, якому перед Тоттенхемом у Лізі чемпіонів дали відпочити. Серія помилок Атлетіка у захисті посилилась. На 63-й хвилині Коутінью пробив з льоту в поперечину, а Суарес на добиванні замість того, щоб розстріляти порожні ворота, пробив собі в обличчя.

Моменти просто посипались. Мессі спочатку зі штрафного не дав забити автор гола де Маркос, який вчасно відбіг на лінію воріт і вибив снаряд головою. А згодом Лео після розкішної комбінації в дотик знову потурбував каркас воріт! Атлетік також міг забивати. Іньякі Вільямс на швидкості пройшов у штрафний, і його зупинив лише такий же стрімкий Семеду. На 84-й каталонці закономірно зрівняли. Мессі зіграв на добиванні після власного ж удару – Мунір замкнув його асист. Суарес забив другий м'яч, проте з очевидного офсайду.

Атлетік посідає 14-й рядок (7 балів). Барселона залишається на 1-му місці, набравши 14 очок, однак дає змогу Реалу випередити себе, якщо той переможе в мадридському дербі. Крім цього, Атлетіко та Алавес також можуть наздогнати каталонців, якщо виграють свої матчі туру. Далі більше – на Барсу в чемпіонаті чекають Валенсія, Севілья і Реал Мадрид.

Іспанія. Прімера, 7-й тур

Барселона – Атлетік – 1:1

Голи: Мунір, 84 – де Маркос, 41