УКР РУС

"Барселона" впевнено переграла "Вільяреал"

6 травня 2017 Читать на русском

У 36 турі Прімери "блаугранас" чотири рази прорвали захист "жовтої субмарини" (4:1).

Розпочався матч дуже нудно. "Барселона" взяла гру під свій контроль, але "Вільяреал" не підпускав каталонців на небезпечну відстань до власних воріт. На 21 хвилині оборона гостей все ж дала збій, чим скористалося зіркове південноамериканське тріо. Суарес відпасував на Мессі, а удар Ліонеля перетворився на асист Неймару, після чого бразилець в ближньому бою переграв голкіпера.

Незабаром "субмарина" зрівняла рахунок зусиллями Бакамбу. Форвард скористався високим розташуванням каталонської лінії захисту, отримав пас у центрі поля, вибіг сам на сам з тер Штегеном і послав м'яч у ближній кут. Під завісу тайму суперники обмінялися гольовими шансами Піке та Сольдадо, які дивом не змінили цифри на табло. А от Мессі це вдалося. Ліонель підхопив м'яч перед штрафним майданчиком "Вільяреала", змістився вліво і завдав удару в сторону воріт. М'яч після рикошету дещо змінив траекторію і влетів у дальній кут.

По перерві гра не надто змінилася – "Барселона" продовжувала атакувати. "Жовті" непогано захищалися, але вибігти в контратаку можливості майже не виникало. Натомість господарі провели зразковий контрнаступ – Роберто відкинув м'яч на Суареса, той накрутив двох опонентів і пробив повз голкіпера. Добив "Вільяреал" з пенальті Мессі. Неймар вкотре познущався на своєму фланзі над суперниками і виконав подачу, після чого Суарес заробив 11-метровий, влучивши супернику в руку.

Таким чином, "Барселона" набрала 84 очки і на деякий час відірвалася від "Реала", а "Вільяреал" з 63 балами залишився п'ятим.

Іспанія. Прімера, 36 тур

"Барселона" – "Вільяреал" – 4:1

Голи: Неймар, 21, Мессі, 45, 82 (пен), Суарес, 69 – Бакамбу, 32

Турнірна таблиця Ла Ліги

, а також у Viber