УКР РУС

Барселона вперше програла Унаї Емері на Камп Ноу, Севілья здолала Атлетік і не пустила басків у Лігу конференцій

23 травня 2022 Читать на русском

В рамках завершальної програми 38-го туру Ла Ліги було проведено кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 38-й тур

Барселона – Вільяреал – 0:2

Голи: Педраса, 41, Гомес, 55

Севілья – Атлетік – 1:0

Гол: Мір, 68

Реал Сосьєдад – Атлетіко – 1:2

Голи: Гуріді, 90+3 – Грізманн, 51, Корреа, 69

В останніх матчах сезону в Ла Лізі вирішувалось лишень одне важливе турнірне питання – хто зіграє у Лізі конференцій? Вільяреал вів заочну боротьбу за сьоме місце з Атлетіком, тримаючись у зоні ЛК з відривом у два очки, але в 38-му турі обом командам випали дуже складні суперники. "Жовта субмарина" гостювала у Барселоні, а баски зустрічались з Севільєю на Рамон Санчес Пісхуан.

Барселона зробила першу пропозицію щодо трансферу Лєвандовскі – Баварія хоче на кілька мільйонів більше

У столиці Андалусії було дуже гаряче. В першому таймі севільці суттєво переважали в гостроті моментів – зокрема, Ламела пробивав у стійку, а Ен-Несірі не зміг реалізувати вихід віч-на-віч. Атлетік, однак, огризнувся на 27-й хвилині цілим голом Берчіче. На щастя для господарів, його не зарахували через офсайд.

На початку другого тайму Іньякі Вільямс міг вивести гостей уперед завдяки вдалому рикошету після прострілу Беренгера, але м'яч від його ноги влучив у штангу. Втім, цей "удар" довгий час залишався єдиним для "левів" по перерві. Севілья цілковито контролювала хід гри, забивши на 51-й хвилині завдяки добиванню від Рекіка – цей гол не зарахували, однак на 68-й хвилині, після кількох небезпечних атак, "рохібланкос" таки відкрили рахунок зусиллями Міра. Рафа прийняв розрізну передачу від Ламели, зблизився з Сімоном і впевнено переграв голкіпера. 1:0!

Часу на камбек у Атлетіка залишалося достатньо. Тим не менш, баски так і не змогли оговтатись. Нервіонці впевнено тримали суперника на дистанції й, зрештою, завершили матч мінімальною перемогою. Атлетік пролетів повз єврокубки.

У паралельному матчі Вільяреал продемонстрував Барселоні майстер-клас з реалізації моментів – особливо в першому таймі. "Блаугранас" домінували, завдавши 9 ударів по воротах і створивши пристойну кількість гольових нагод, а "жовта субмарина" трималася завдяки відважній грі Рульї й транжирству каталонців. Гості завдали у відповідь всього 2 постріли, однак один з них виявився влучним. На 41-й хвилині Педраса відкрився у зоні Алвеса, отримав передачу на хід від Парехо, влетів у штрафний і з гострого кута прошив тер Штегена – 0:1!

В другому таймі Вільяреал продовжував захищатись у середньому блоці, однак третій же удар по воротах Барси вилився у гол! Його після класного проходу Педраси й передачі під удар метрів з 11-ти провів Мой Гомес – 0:2! Підопічні Хаві у відповідь змогли забити, однак взяття воріт скасували через явний офсайд у Фаті. А більшого господарі й не створили! За весь другий тайм гранд провів всього 5 ударів.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував звитягу Вільяреала з рахунком 0:2. Унаї Емері вперше переміг на Камп Ноу і вивів "жовту субмарину" в Лігу конференцій.

Реал Сосьєдад, тим часом, приймав Атлетіко в матчі, який нічого в турнірному плані не вирішував. Баски дуже бажали перемогти в останній домашці сезону, завдавши вдвічі більше ударів (12:6) і в цілому виглядаючи більш активно за мадридців. Втім, клас "матрацників" дався взнаки: на 51-й хвилині Де Пауль відкрив рахунок з передачі Грізманна, а на 69-й свіжий Корреа подвоїв перевагу гостей – 0:2.

"Чурі-урдін" відповіли тільки голом престижу, забитим аж на 3-й компенсованій хвилині. Його провів Гуріді. У підсумку, фінальний свисток зафіксував перемогу Атлетіко.

Гранада втратила шанс здолати Еспаньйол і вилетіла в Сегунду, ставши жертвою Кадіса та Мальорки