УКР РУС

"Барселона" вирвала фантастичну перемогу над "Реалом"

23 квітня 2017 Читать на русском

У 33 турі каталонці здолали принципового суперника на його полі (2:3).

Перед матчем суперників у турнірній таблиці розділяли три очки. "Реал" лідирував, маючи ще гру в запасі, тому сьогоднішній поєдинок мав стати вирішальним для "Барселони" в боротьбі за титул.

Вже на другій хвилині арбітр міг призначити пенальті – Роналду впав на газон після дотику до ноги від Умтіті. Для гостей все обійшлося, однак "вершкові" продовжували бити по воротах тер Штегена. Німецький голкіпер впорався з двома пострілами Кріштіану, потягнув дальній удар Модріча та зупинив Бейла. Самі каталонці атакували переважно зусиллями Мессі. Моменти створювалися для Суареса, але він не міг влучити у ціль.

"Реал" все ж забив першим. Від подачі з кутового "блаугранас" відбилися, однак повторне закидання від Марсело знайшло Рамоса. Серхіо влучив у стійку, а Каземіро закотив м'яч у порожні ворота. Відповіді довго чекати не довелося. Через п'ять хвилин Мессі прийняв пас від Ракітіча, проскочив по центру повз оборону "Реала" та зрівняв рахунок. Наприкінці тайму виник суперечливий епізод, в якому Каземіро зірвав небезпечний контрнаступ "Барселони", проте не отримав другий "гірчичник".

Стартові хвилини після перерви активніше провели мадридці. Класним був удар Крооса, хорошу комбінацію розіграли Марсело та Бензема – з усім впорався тер Штеген. Сьогодні обидва голкіпери провели фантастичний матч, неодноразово рятуючи свої колективи. "Ель Класіко" проходило в шаленому темпі, моменти виникали з неймовірною частотою на обох кінцях поля. Навас дивом залишив ворота в недоторканності після ударів Алькасера, Суареса та Піке.

Важливими стали 70-ті хвилини. Спершу Ракітіч розкішним ударом з-за меж штрафного майданчика вивів "Барселону" вперед, а через декілька хвилин Рамос збив Мессі, за що отримав пряму червону картку. "Реал" не збавляв обертів навіть у меншості. За 4 хвилини до кінця основного часу рахунок таки став рівним. Марсело низом прострілив на ближню стійку, куди набіг Хамес і пробив повз тер Штегена, який до фінального свистка ще не раз робив вражаючі сейви.

Розв'язка настала в компенсований арбітром час. Переможний гол з передачі Альби забив Мессі. Фантастичний матч обох команд, фантастичний матч голкіперів. Неймовірне "Ель Класіко", яке повернуло інтригу в боротьбу за чемпіонство.

Іспанія. Прімера, 33 тур

"Реал" – "Барселона" – 2:3

Голи: Каземіро, 28, Родрігес, 85 – Мессі, 33, 90+3, Ракітіч, 73

Вилучення: Рамос, 78

Турнірна таблиця Ла Ліги

, а також у Viber