УКР РУС

Барселона вирішила, що не покине Ла Лігу

10 жовтня 2017 Читать на русском

Барселона прийняла рішення, чи продовжувати грати у чемпіонаті Іспанії та національному кубку через референдум за незалежність Каталонії.

Барселона, незважаючи на можливе рішення парламенту Каталонії про вихід зі складу Іспанії, має намір дограти цей сезон у Ла Лізі та Кубку Іспанії. Джерела у клубі повідомили Mundo Deportivo, що зараз у клубі не розглядають варіант з виступом команди у іншому чемпіонаті.

Також повідомляється, що Федерація футболу Каталонії не буде виходити зі складу іспанської Федерації. Таким чином, Ла Ліга не матиме юридичних причин виключити Барселону з чемпіонату. Раніше про такий можливий розвиток подій розповів президент Ла Ліги Хав'єр Тебас.

Скоріш за все, Ла Ліга не наважиться попрощатись з Барсою ще й через фінансову вигоду. Якщо каталонський гранд покине чемпіонат, дохід Ла Ліги від телевізійних прав зменшиться на 30-40%, додає видання.

Раніше президент Барселони Жозеп Бартомеу заявив, що клуб сам обере чемпіонат, якщо незалежність Каталонії визнають.

Референдум у Каталонії: що чекає на Барселону та каталонський футбол

Нагадаємо, 1 жовтня у Каталонії відбувався референдум про від'єднання від Іспанії. Мадрид оголосив голосування незаконним і намагався його зупинити за допомогою поліції. Внаслідок сутичок між правоохоронцями та місцевими жителями під час референдуму кількість постраждалих перевищила 700 осіб.