УКР РУС

Барселона відреагувала на масові арешти прихильників референдуму за незалежність Каталонії

20 вересня 2017 Читать на русском

У Барселоні виступили на захист арештованих людей, які виступали за від'єднання від Іспанії.

"Услід подіям, які відбувались останніми днями і особливо сьогодні, Барселона підтверджує, що залишається вірною своєму історичному зобов'язанню захищати націю, демократію, свободу мови та самовизначення, засуджує будь-який акт, який може перешкоджати вільному здійсненню цих прав.

Зідан: Я не бачу Ла Ліги без Барселони

Тому Барселона публічно висловлює свою підтримку всім людям, організаціям та установам, які працюють над забезпеченням цих прав.

Барселона продовжуватиме підтримувати волю більшості каталонських людей і зробить це громадянським, мирним та образним способом", – йдеться у клубній заяві.

Конституційний суд Іспанії заборонив референдум за відокремлення від Іспанії. Тож усі політики і мери міст, які підтримують незалежність Каталонії, тепер залишились поза законом. Поліція провела масові рейди і арешти каталонських урядовців сьогодні, 20 вересня. У відповідь 2 тисячі людей вийшли на протести. Каталонці вважають подібні дії уряду Іспанії спробою зірвати волевиявлення.

На 1 жовтня запланований референдум про незалежність Каталонії. Раніше іспанські футбольні чиновники заявляли, що у разі виходу Каталонії зі складу Іспанії Барселона не зможе виступати у Прімері.