УКР РУС

Барселона в останньому матчі Іньєсти на Камп Ноу перемогла Реал Сосьєдад

20 травня 2018 Читать на русском

Каталонці в останньому матч Іньєсти та сезону взагалі здобули важку перемогу над Реал Сосьєдадом.

Барселона переслідувала кілька задач. По-перше, потрібно було перемогти при рідних трибунах в останньому матчі; по-друге – гідно провести Андреса Іньєсту в його останній грі за клуб; по-третє – забити 100-й гол у чемпіонаті. Виконати вдалося на все.

Матч не став легкою прогулянкою для Барселони. Сосьєдад не збирався відсиджуватись, з перших хвилин почавши високо пресингувати та атакувати. Вже на 7-й хвилині Тер Штегену довелося рятувати свою команду після дальнього удару Янузая, який провів прекрасний матч. Першу половину першого тайму Сосьєдад провів на рівних – і навіть трохи гостріше.

Барса перехопила ініціативу й почала плести мережива навколо штрафного басків. Тим не менш, крім удару Ракітіча головою після шикарної комбінації згадати особливо й нічого. Барселона тиснула, однак реалізувати свою перевагу у першому таймі, несподівано, не змогла.

В другому таймі каталонці підняли темп і дуже швидко вийшли вперед. На 57-й хвилині Феліпе Коутінью вдався шедевральний гол з-за меж штрафного у дальню дев'ятку – 1:0. Головний тренер Сосьєдада відразу провів заміни, випустивши на поле Одріосолу і Каналєса – і це почало працювати. Сан-себастьянці на 70-80-х хвилинах провели серію класних атак на швидкості, однак каталонці відповідала тим же самим.

Зрештою, жодна з команд так і не забила – зате красиво провела Андреса Іньєсту, який завершив кар'єру в Барселоні, та Хабі Прієто, який завершив кар'єру взагалі. Стадіон, звісно ж, проводжав легенд стоячи.

Матч завершився мінімальною перемогою Барселони – 1:0. Каталонці набрали 93 очка й завершили сезон на першому місці з 99 голами. Реал Сосьєдад залишився на 12 місці з 49 очками.

Чемпіонат Іспанії, 38 тур

Барселона Реал Сосьєдад 1:0

Гол: Коутінью, 57