УКР РУС

"Барселона" у фантастичному матчі перемогла ПСЖ та пройшла до чвертьфіналу Ліги чемпіонів

8 березня 2017 Читать на русском

В матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів іспанська "Барселона" перемогла французький ПСЖ (6:1) та залишилася в Лізі чемпіонів.

Після приниження у Парижі каталонці в чемпіонаті розтрощили хіхонський "Спортінг", "Сельту", з труднощами перемогли "Атлетіко" та "Леганес". Парижани не впоралися з "Тулузою", познущалися над "Марселем" та мінімально подужали "Нансі".

Луїс Енріке в порівнянні з першим матчем зробив кілька замін. Так, Ракітіч на фланзі замінив непереконливого в Парижі Гомеша, а в обороні замість Серхі Роберто з’явився Маскерано. Також головний тренер "Барселони" вирішив зіграти з трьома центральними захисниками (Маскерано, Піке, Умтіті). Унаї Емері залишив на лаві для запасних Ді Марію.

Матч розпочався для "Барселони" краще не придумаєш: на третій хвилині Трапп та захисники ПСЖ помилилися, чим вправно скористався уругвайський форвард – 1:0. До другого м’яча іспанська команда створила ще кілька моментів, які не закінчилися взяттям "брамки". І от на 40 хвилині Іньєста з гострого кута наважився на удар п’яткою – сфера поцілила в Курзаву, від якого перетнула лінію воріт – 2:0! Протягом першого тайму гості лишень раз влучили в площину чужих воріт (Лукас Моура).

Початок другого тайму виявився для "Барселони" не гіршим, аніж перший. Неймар упав в боротьбі з Меньє, і арбітр Айтекін після консультації з асистентом вказав на "позначку" – Мессі не схибив! Парижани відповіли влучанням в стійку (Кавані) та виходом на поле Ді Марії.

На 61 хвилині Ракітіч ціною фолу зупинив атаку парижан. Після подачі з штрафного Курзава (якого не накрив той-таки хорват) виконав гольову передачу на Кавані! Після пропущеного голу гравці "Барселони" розпочали вдаватися до грубощів (Неймар) та симуляцій (Луїс Суарес). На 65 хвилині Маркіньйос виніс "шкіряного" з фактично порожніх воріт.

На останніх хвилинах гри каталонці спромоглися ще на два голи. Для виходу до наступної стадії Енріке та компанії потрібно було відзначитися ще раз, що іспанці і зробили!!! Гол Серхі Роберто виводить "Барселону" далі! Фантастичний вечір на "Камп Ноу"!!!

Ліга чемпіонів, 1/8 фіналу (матч-відповідь)

"Барселона" – ПСЖ – 6:1

Голи: Л. Суарес, 3, Курзава, 40, аг, Мессі, 50, пен., Неймар, 88, 90, пен, С. Роберто, 90+5 – Кавані, 62

Дивіться відео голів і огляд матчу "Барселона" – "Парі Сен-Жермен". "Барселона" стала першою командою в історії Ліги та Кубка чемпіонів, що пройшла далі після поразки 0:4 в першому матчі. Унаї Емері після гри заявив, що суддя у матчі з "Барселоною" завдав шкоди ПСЖ.