УКР РУС

Барселона також хоче повернути собі трофей 86-річної давнини, який забрала війна

26 березня 2023 Читать на русском

Барселона надихнулася успіхом Депортіво та Леванте у поверненні своїх історичних перемог.

Каталонський гранд робитиме нову спробу легітимізувати свою перемогу у Середземноморській лізі 1937 року, інформує ESPN.

Клуб українця в Іспанії кабінетним рішенням повернув собі титул – вирішальний матч тривав 2 дні

Тоді Іспанія була охоплена громадянською війною, тому футбольна федерація не могла створювати умови для проведення повноцінних турнірів. Федерація футболу Каталонії організувала власне змагання, в якому взяли участь 8 команд – Барселона, Еспаньйол, Жирона, Валенсія, Леванте, Хімнастік, Гранольєрс та Атлетік де Кастельйон. Столичні Атлетіко та Реал (тоді просто Мадрид) також запросили, але вони відмовились з міркувань безпеки. Перемогу здобула Барселона, однак через 2 роки владу в країні остаточно захопили франкісти і анулювали результати усіх "сепаратистських" змагань.

Барселона намагалася повернути собі цей титул ще в 2009 році під час першої каденції Жоана Лапорти. Тоді все завершилось невдачею, але RFEF під керівництвом Луїса Рубіалеса більш м'яко ставиться до цих питань. Каталонський клуб готує нове звернення з аргументами, щоб повернути собі титул 1937 року, як це нещодавно вдалося Леванте з Кубком незалежної Іспанії.

Тихе лідерство Анчелотті, баланс та прихильність фортуни: чи зможе Реал оформити ювілейну перемогу у Лізі чемпіонів