УКР РУС

"Барселона" та "Реал" ледве не втратили очки

16 січня 2012 Читать на русском

Змова проти лідерів. Головні претенденти на комплект нагород у Прімері у дев’ятнадцятому турі були немов ручні.

"Барселона", "Реал" та "Валенсія" змусили своїх інчас пити непомірні дози заспокійливого. На "Камп Ноу" зуби демонстрував андалузький "Бетіс", якого абсолютно не вразив бліцкриг найкращої команди світу. Ще до перерви старання Мессі і Хаві дещо знівелював Рубен Кастро. А коли на 52-й із сімнадцяти метрів своє слово сказав нестаріючий Роке Санта Круз, у "Барси" відверто почалась паніка.

Врятував "блауграну" захисник гостей Маріо, який залишив свою команду в меншості. Господарям, аби розіграти зайвого, цілком вистачило 20 хвилин. Спочатку Касто за небездоганну гру покарав Санчес, а під завісу гри свій 19-й гол у Прімері з позначки забив Мессі - 4:2.

Не так просто дались три очки і лідеру перегонів "Реалу". На Балеарських островах "бланкос" поступались 0:1 до 72-ї хвилини, та якби не помилка бригади арбітрів, перевага "Мальорки" могла бути і більш суттєвою. Тим не менше Ігуаїн та Кальєхон таки витягли гранда за вуха.

А от третій силі Іспанії, "Валенсії", врятуватись не вдалось. Як реалізовувати моменти "кажанам" продемонстрував хавбек "Реал Сосьєдада" Антоні Грізман, проте господарі поля нічого так і не навчились - 0:1.

До кубкового Ель-Класіко, яке відбудеться вже за два дні, "Реал" підходить із п’ятиочковою перевагою над "Барселоною". А от "Валенсія" від лідерів відстала уже безнадійно - 7 пунктів дефіциту стосовно "блауграни".