УКР РУС

Барселона та інші клуби Каталонії можуть бути виключені з Ла Ліги найближчим часом

6 жовтня 2017 Читать на русском

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас офіційно заявив, що чекає на каталонські клуби, якщо регіон односторонньо оголосить про вихід зі складу Іспанії.

"Якщо Каталонія односторонньо оголосить про свою незалежність, то ми одразу будемо чекати на реакцію Федерації футболу Каталонії. Її вихід зі складу іспанської Федерації означатиме, що юридично Барселона та інші клубу регіону опиняться поза нашим впливом. Таким чином, вони будуть автоматично виключені з Ла Ліги.

Барселона сама обере чемпіонат, якщо незалежність Каталонії визнають

Ла Ліга буде підкорятись законам. Мені шкода, адже я точно знаю, що багато директорів Барселони, Еспаньйола та Жирони хочуть залишитись в Іспанії та грати у Ла Лізі. Зараз вони стурбовані останніми подіями. Однак вірю, що ми не дійдемо до цього. Сподіваюсь, Каталонія не оголосить про незалежність, а цей бунт припинеться", – цитує Тебаса Mundo Deportivo.

Лідер Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що регіон найближчим часом оголосить про незалежність.

Від Реала до Катару: як може виглядати збірна Каталонії, якщо її визнає УЄФА

Нагадаємо, 1 жовтня у Каталонії відбувався референдум про від'єднання від Іспанії. Мадрид оголосив голосування незаконним і намагався його зупинити за допомогою поліції. Внаслідок сутичок між правоохоронцями та місцевими жителями під час референдуму кількість постраждалих перевищила 700 осіб.