УКР РУС

Барселона сенсаційно втратила очки у дербі проти Жирони

23 вересня 2018 Читать на русском

У матчі 5-го туру іспанської Прімери Барселона несподівано зіграла внічию проти Жирони.

Перший тайм виглядав досить типово для Камп Ноу – Барса ліниво розкатувала м'яч, періодично вмикаючи швидкості та намагаючись загострити, а суперник чекав, коли в їх ворота заб'ють. Правда, перший момент у грі створили саме гравці Жирони: на 5-й хвилині гості заробили кутовий, після якого Еспіноса потужно пробив головою – Тер Штеген парирував. Та й загалом суперник Барси старався бути активним і розривати на швидкості при першій можливості.

Мессі побив історичний рекорд Алвеса за кількістю матчів у Ла Лізі серед іноземців

Барселона досить довго розкачувалась, однак на 12-й хвилині Мессі почав вмикатись. Спочатку він прийняв м'яч перед штрафним, по дузі пройшов трьох гравців та пробив у дальній кут – Буну парирував. Через сім хвилин хвилин він вже вистрілив точно, замкнувши передачу Відаля ударом під дальню стійку – 1:0. Здавалося, що на цьому можна завершувати, однак Жирона не здалася. На 29-й хвилині гості істотно налякали Камп Ноу: Порту отримав розрізну передачу, увійшов у штрафний, обіграв Тер Штегена й пробив вже у пусті ворота – Жерар Піке встиг повернутися й винести м'яч зі стрічки! Через шість хвилин центрбеки Барси знову наплужили – Лангле у звичайній боротьбі надзвизачйно грубо врізав ліктем у обличчя, і арбітр, переглянувши повтор, показав йому червону картку.

Барса намагалася довести тайм до перерви максимально спокійно, особливо нічого не створюючи, однак жахлива гра у центрі оборони дала про себе знати у найвідповідальніший момент. На 45-й хвилині Адай виконав подачу з правого флангу, а Стуані виборов м'яч у Піке, прикрив його корпусом від Бускетса, вийшов на лінію воротарського й пробив повз Тер Штегена у кут воріт – 1:1!

На старті другого тайму Жирона просто-напросто шокувала Камп Ноу, забивши другий гол. Порту отримав передачу на хід у штрафний та зміг обійти Піке, у якого була фора! Жерар вдарив його ззаду по ногах, однак Порту піднявся і пробив – Тер Штеген парирував, однак тут же на добиванні зіграв Стуані, влучивши точно у дев'ятку. Після цього господарі у найближчі хвилин п'ять опинилися у нокдауні – доходило до того, що Тер Штегену доводилося грати ліберо, підчищаючи у 30 метрах від власних воріт.

Ернесто Вальверде випустив Коутінью та Ракітіча, і Барса затиснула Жирону. Особливо виділявся Мессі, який на 60-й хвилині влучив зі штрафного метрів з 30-ти у поперечину, а через дві хвилини потрапив під штангу – Буну парирував. Втім, Барса швидко розіграла кутовий, після чого Мессі віддав Коутінью поперек штрафного, а сам пішов на дальню штангу. Феліпе виконав на нього черпачок, Буну встигав на перехоплення, однак несподівано перед ним виринув Суарес, який хоч і не пробив голкіпера, однак підвісив м'яч над штрафним Жирони. За верховий м'яч краще всіх поборовся Піке, який красиво пробив головою у дальній кут – 2:2!

Атлетік та Бетіс розійшлись результативною нічиєю: 5 тур Ла Ліги, матчі неділі

Барса чинила титанічний тиск на ворота гостей, однак забити ще один гол так і не змогла. Фінальний свисток зафіксував сенсаційну нічию. "Блаугранас" набрали 13 очок, залишившись на першому місці в турінрній таблиці, однак втративши перевагу над Реалом – тепер у іспанських гігантів рівність. Жирона ж набрала 8 очок та піднялася одразу на шосту сходинку.

Чемпіонат Іспанії 2018/2019, 5-й тур

Барселона – Жирона – 2:2

Голи: Мессі, 19, Піке, 63 – Стуані, 45, 51

Вилучення: Лангле, 45