УКР РУС

Барселона сенсаційно програла Райо Вальєкано, зазнавши третьої домашньої поразки поспіль

25 квітня 2022 Читать на русском

Райо Вальєкано вдруге за сезон переміг Барселону, втримавши мінімальну перемогу на Камп Ноу в рамках перенесеного матчу 21-го туру Ла Ліги. Звіт читайте на "Футбол 24".

Барселона круто пройшла середину сезону, вигравши 15 матчів поспіль, але у квітні "блаугранас" потрапили у явну кризу. Каталонці не змогли переграти Айнтрахт і вилетіли з Ліги Європи, на жилах перемогли Леванте (20-ту команду чемпіонату), поступилися Кадісу і вкрай непереконливо здолали Реал Сосьєдад – навіть Хаві визнав, що його підопічним пощастило. Звісно ж, після такого відрізку публіка на Камп Ноу вимагала максимально ефектного розгрому – тим паче, що у попередніх двох домашках Барса зазнала поразок.

Райо Вальєкано здавався ідеальним кандидатом на винос. Мадридці лишень на днях перервали 13-матчеву безвиграшну серію – тим більш несподіваним став гол у ворота тер Штегена вже на 7-й хвилині зустрічі. Паласон змістився з правого флангу й виконав класне закидання у штрафний, а Альваро Гарсія, відірвавшись від Деста, пробив у ближній кут. 0:1!

Досить швидко Барселона перехопила ініціативу, але не можна сказати, що гостей притиснули. В першій половині першого тайму підопічні Хаві взагалі нічого не створили біля чужих воріт, а от в другій Райо Вальєкано стало тяжко. Так, на 25-й хвилині Альба підхопив м'яч перед карним майданчиком і вистрілив з правої у дальню дев'ятку – Райо врятувала хрестовина. Ще через три хвилини Гаві збили у штрафному в момент передачі на Торреса, але замість пенальті арбітр просигналізував офсайд.

На 34-й хвилині Обамеянг втратив одразу дві нагоди відзначитись – спочатку він перехопив м'яч на лінії воротарського після бездумної перепасовки мадридців, але з відскоком не пощастило; в атаці другим темпом Дембеле прострілював на ту ж позицію, але П'єр-Емерік не встиг замкнути. На 42-й же Барселона таки забила гол внаслідок невдалого виносу на Гаві та його удару метрів з 13-ти – юний хавбек влучив поперечку, а Торрес, опинившись на підбиранні, перекинув Дмітрієвскі з гострого кута. Втім, господарям знову не пощастило, адже Ферран заліз у офсайд.

У підсумку, команди відправились відпочивати за мінімальної переваги Райо Вальєкано, але здавалося, що Барса дотисне суперника. Втім, першу половину другого тайму "блаугранас" знову провалили – був певний тиск, стандарти, вривання, але ідей у завершальній частині атак підопічні Хаві не продемонстрували. До кінця 60-х хвилин можна пригадати лишень потужний удар Альби з лінії штрафного. М'яч пролетів над поперечиною.

Тренерський штаб Барселони спробував освіжити гру замінами, кинувши у бій Ніко та Депая, а потім Люка Де Йонга та Траоре. Збільшити тиск на Райо Вальєкано вдалося, але явних гольових нагод все так же не виникало. На 70-й хвилині Дембеле пропускав простріл з правого флангу на Депая, а Мемфіс метрів з восьми пробив у захисника. На 80-й він же потужно бахнув з дальньої дистанції – Дмітрієвскі парирував. От і вся гострота в основний час.

Через травму Паласона (Гаві розбив йому вухо при ударі бісіклетою), сутичку між футболістами та серію розбірок тренерів з арбітром довелося компенсовувати аж 11 хвилин. На 2-й з них героєм Камп Ноу міг стати Траоре, який на правому краю штрафного протаранив двох захисників і пробив з-під третього у ближній кут – втім, м'яч пролетів у сантиметрах від каркасу воріт.

Крім того, каталонці провели кілька перспективних комбінацій із заблокованими ударами чи прострілами, але вдруге наблизитись до голу команда змогла аж на 102-й хвилині після подачі зі стандарту. М'яч винесли на Дембеле, але його удар у порожні ворота в останню мить встигли заблокували.

Райо Вальєкано наприкінці зустрічі міг ще й другий гол забити. Пате Сісс завершив контратаку потужним пострілом у лівий нижній, однак він влучив у стійку – до речі, це був всього другий удар мадридців у матчі. Зрештою, фінальний свисток зафіксував сенсаційну перемогу гостей – Райо вдруге в сезоні бив "блаугранас". Барселона програла третій домашній матч поспіль.