УКР РУС

“Барселона” пустилась берега, Коноплянці залишилась Ліга Європи. Підсумки 32 туру Прімери

12 квітня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" аналізує ключові події 32 туру чемпіонату Іспанії.

“Барселона” реанімувала лігу

Підопічні Луїса Енріке ще раз продемонстрували, що відчувають якийсь комплекс неповноцінності, коли виходять на газон “Аноети”. Інакше просто неможливо пояснити, як “Реал Сосьєдад” досі залишається єдиною командою у 21 столітті, яка не програє “Барселоні” у п’яти лігах поспіль. У звітному турі “біло-голубі” здобули свою четверту поспіль домашню перемогу над каталонським грандом. Цікаво, що зробили вони це практично за ідентичним сценарієм, як і в минулому сезоні – провели швидкий гол та “припаркували автобус”. Пропустивши на 2-й хвилині від Оярсабаля, каталонці фактично прирекли себе на поразку, адже востаннє ще у далекому 1930 році зуміли організувати камбек у Сан-Себастьяні.

Арбелоа жорстко потролив "Барселону" за поразку від "Реал Сосьєдада"

Прокляття прокляттями, але за 3 останні тури підопічні Луїса Енріке набрали всього 1 очко і реанімували лігу, яка вже була у їхніх руках. Можливо, на грі каталонців позначилась відсутність Луїса Суареса, без якого Мессі та Неймар виглядали дуже сумно. Аргентинець, до слова, зупинившись на позначці у 499 голів у кар'єрі, не забиває ось уже 4 матчі поспіль.

Мадридські гранди не здаються

"Атлетіко" та "Реал" сповна користаються осічками "Барселони", скоротивши відставання від каталонців до 3 та 4 пунктів відповідно. Підопічні "Чоло" Сімеоне, пропустивши першими від "Еспаньйола", не опустили руки та досить лекго організували камбек. Справжнім героєм "матрацників" знову став Фернандо Торрес, який своїм голом поклав початок "ремонтади" мадридців. Цікаво, що "Ель Ніньйо" вперше з 2012 року, коли виступав за "Челсі", забив у трьох матчах поспіль. Це дозволило йому вийти на 8 місце у списку найкращих снайперів "Атлетіко" в історії (105 голів). Натомість, Грізманн став першим французом, який відзначався у 7 турах чемпіонату Іспанії поспіль.

А ось "Реал" каменя на камені не залишив від "Ейбара". Зінедін Зідан виставив на матч проти басків напіврезервний склад, однак навіть цього виявилося достатньо, щоб здобути розгромну перемогу та спокійно готуватися до "Вольфсбурга". Особливо публіку на "Сантьяго Бернабеу" потішив Кріштіану Роналду, який відзначився голом та двома результативними передачами. Що ж, принаймні деякий час португальця точно не називатимуть егоїстом. Крім цього, Кріштіану встановив ще один божевільний рекорд, ставши першим гравцем в історії Прімери, який забиває 30 та більше голів у 6 лігах поспіль.

"Севілья" може забути про 4 місце

"Валенсія" до візиту Коноплянки та компанії на "Месталью" видала серію із чотирьох поразок поспіль, однак "Севілья" ще раз продемонструвала, що в гостях здатна поступитися будь-якому супернику. Підопічні Емері пропустили від Негредо фатальний гол на 91-й хвилині та продовжили свою сумну серію без виїзних перемог у Прімері до 16 (!) ігор. Так-так, ви не помилилися, "рохібланкос" досі залишаються єдиною командою чемпіонату Іспанії, яка не здобула жодного тріумфу в гостях. Востаннє подібне траплялося з "Севільєю" у сезонах 1979/80 та 1999/00. Не допоміг андалусійцям уникнути поразки і Євген Коноплянка, який з'явився на полі на 70-й хвилині.

Такими подарунками від "Севільї" не збирається нехтувати "Вільяреал", хоча навряд чи "рохібланкос" вже можна назвати головним суперником "жовтої субмарини" у боротьбі за четверту сходинку. У звітному турі підопічні Марселіно Тораля впевнено обіграли "Хетафе" та практично стали недосяжними для андалусійців. Відіграти 12 очок за 6 турів команді Емері допоможе лише диво, тому їй варто зосередитися на Лізі Європи. Трьома поспіль поразками "Севільї" сповна скористались і "Сельта" з "Атлетіком", які дружно опустили андалусійців на 7 сходинку.

Володимир Лесько, Футбол 24