УКР РУС

"Барселона" переїхала в Лондон. Підсумки 8 туру АПЛ

22 жовтня 2013 Читать на русском

Злива видовищних голів, вилучення Моурінью, нова невдача "МЮ" і провальний старт Пойєта - головні події минулого вікенду.

Тур стартував просто блискуче - відмінним поєдинком у Ньюкаслі. Матчу передували акції протесту, організовані фанами з берегів ріки Тайн проти власника клубу Майка Ешлі. Власне кажучи, цим вже нікого не здивуєш, адже "чорно-білі" просто-таки ненавидять головну особу свого клубу, а періодичні пікети спалахують упродовж багатьох років правління Ешлі. Його звинувачують, зокрема, у неправильній кадровій політиці - запрошенні на посаду спортивного директора неоднозначної фігури Джо Кіннейра, а також засиллі французьких легіонерів. І все ж в такій суботній акції можна було віднайти позитив. У 2010-му фани страйкували якраз перед домашнім матчем з "Ліверпулем", який згодом закінчився впевненою перемогою "сорок" - 3:1.

У теперішньому стані обох команд пророкувати "Ньюкаслу" перемогу було б наївно. Відтак, зважаючи на підсумкову нічию, здобуту господарями у чисельній меншості, можна вважати це справжнім подвигом колективу Алана Пардью. "Сороки" грали серцем, компенсуючи відсутність Янга-Мбіва, а також різницю в класі, солідним парадом самовіддачі. "Ліверпулю" ж якраз бракувало тієї іскорки. Періодичні спалахи блискавичної комбінаційної гри та ентузіазму надто швидко закінчувалися. Саме тому Мерсисайдцям і не вдалося розвинути свій успіх після блискучого голу Суареса-Старріджа, коли здавалося, що ось-ось господарі поля піднімуть білий прапор. "Червоні" повертаються лише з одним очком, відпустивши "Арсенал" в одноосібне плавання і зіпсувавши ювілейний 100-й гол Стівена Джеррарда в АПЛ. Хоча б заради Капітана могли зіграти краще... Але розчарували.

Як розчарував і повний антагоніст "Ліверпуля" - "Манчестер Юнайтед". Нічию із "Саутгемптоном" язик не повернеться назвати сенсацією. Все-таки "святі" зараз на небувалому підйомі, тоді як "дияволів" лихоманить. Одначе десь у глибині душі кожен прихильник манкуніанців сподівався на перемогу. Рахунок 1:1 - закономірний. Надто мало моментів створили в рідних стінах "чортяки", РВП поки що лиш віддалено нагадує себе минулосезонного. Цього разу забракло фарту ударам Янузая, не вистачило стійкості обороні, щоб дотягнути останні хвилини до перемоги. Та багато чого не вистачило! Прихильникам "МЮ", як і тим, хто вболіває за київське "Динамо", пропонують зачекати.

Скільки принижень і розчарувань натерпілися фани "Арсеналу" - відомо одному лиш Богу. Проте зараз вони отримують винагороду за те, що не зрадили своїм уподобанням, перебуваючи з командою у найскрутніші часи. "Арсенал" - лідер не лише за очками, а й по грі. Міцний "Норвіч" вони розбомбили легко і вишукано, а голи Вілшера та Ремзі змусили навіть антипатиків аплодувати команді Венгера. Краса неймовірна! З аналогічним рахунком переміг "Челсі", однак на "Стемфорді" навіть натяку на венгерівську вишуканість не було. "Аристократи" карали суперника за грубі помилки, проте й самі помилялися. За рахунку 2:1 на користь господарів емоції Жозе Моурінью сягнули апогею, тож арбітр Ентоні Тейлор холоднокровно забанив португальця, скерувавши його на трибуни. В такий перевірений спосіб Моур і справді "завів" свою команду на нові два м'ячі, проте тепер, скоріш за все, змушений буде переглядати матч "Челсі" проти "Ман Сіті" лише з вболівальницьких рядів. Констатуємо перший гол Семмі Ето'О за "Челсі". Можливо, хоча б тепер камерунця "прорве"?

Було чимало побоювань щодо того, чи зуміють "Тоттенхем" і "Ман Сіті" вивезти очки з, відповідно, "Вілла Парку" та "Аптон Парку". Вивезли. До того ж, зробили це без надзусиль. "Віллу" автор цих рядків просто не впізнав. Команда Ламберта у рідних стінах горою стоїть біля власних воріт, дає бій у центрі поля і відважно атакує. Проте "шпори" паралізували командну гру господарів. Героєм матчу став Андрос Таунсенд, який взяв під контроль увесь правий фланг атаки своєї команди і забив багато в чому випадковий, проте досить ефектний гол. Щодо "Вест Хема" і "Ман Сіті", то тут все очевидно - Біг Сему бракує центрфорварда, бракує Енді Керрола. Гулівер, як відомо, в лазареті, а без нього Аллардайсу гра вдається далеко не завжди.

Вагомі події відбуваються також і на дні турнірної таблиці. Зокрема, провальним видався дебют Густаво Пойєта на тренерському містку "Сандерленда". В уругвайця - непочатий край роботи, злагоджена гра "Суонсі" вказала, сподіваємося, на всі проблемні ділянки в грі команди. Знаєте, в чому дивовижний збіг обставин? Паоло Ді Каніо, попередник Пойєта, також стартував із поразки (щоправда, значно достойнішої), а вже в другому матчі здобув блискучу перемогу в дербі проти "Ньюкасла". Наступної неділі в Сандерленд приїдуть саме "сороки".

Вчорашнього вечора "шість очок" розіграли "Крістал Пелас" і "Фулхем". Попри швидкий гол, новачки еліти невдовзі пропустили феноменальний м'яч від Касамі, а згодом повністю склали зброю - повна капітуляція Холловея. Чудернацький тренер має багато прихильників через свій гострий язик. Та не лише красномовністю Іан підкорює серця, а й вмінням працювати з простими командами. Для Чемпіоншипу його таланту цілком достатньо. А ось серед жорсткої еліти на одній лиш тактиці далеко не заїдеш - потрібні ще й кадри відповідні. Лише вісім турів зіграно, а "Пелас" відстає від рятівної зони вже на 5 очок. Халепа!

Джек Вілшер - останній помах пензля в геніальній комбінації

Ремзі теж полюбляє забивати красиво

Голкіпер "Норвіча" Джон Радді повністю розбитий

Ньюкасл проти Ешлі

Маскоти "Ньюкасла"

Під час кутових "сороки" намагалися здивувати гостей "паровозом"

Сотий гол для Стіві Джі

Пол Даммет вдруге виводить "Ньюкасл" вперед

Рятівний сейв Крула після штрафного від Суареса на останніх секундах матчу

Паулінью і Сольдадо - помітні фігури у перемозі "Тоттенхема"

Лайнсмену Девіду Браяну дісталося петардою від двох хуліганів

Типовий уболівальник "шпор"

"Евертон" - "Халл". Мартінес - Брюс. Різні характери, різні методики

Фани "МЮ" під пильним наглядом легендарного Роя Кіна

Гол на останніх хвилинах - радість для "святих" і, зокрема, Жозе Фонте

Анхель Ранхель насолоджується тим, що притиснув "чорних котів" за хвоста

Гуса Пойєта буквально розіп'яли

Ритуальний політ Кайла "Пелас" не допоміг

Перша в сезоні впевнена звитяга "Фулхема"

У нового власника "Фулхема" Шахіда Хана було чотири приводи для святкування

Арсен Венгер, головний тренер "Арсеналу": Не можна списувати з рахунків "МЮ"

Патріс Евра, захисник "МЮ", передає "привіт" своєму ворогу: Я двічі визнавався найкращим лівим захисником у світі. Не знаю, чи визнавали таким Лізаразю.

Ян Вертонген, захисник "Тоттенхема": Таунсенд може бути новим Гаретом Бейлом. Він має прекрасну техніку і навички, може грати обома ногами.

Арсен Венгер: Всі голи хороші, але перший вийшов особливо незвичайним і емоційним. Це, безперечно, один з найкращих голів "Арсеналу", які я коли-небудь бачив.

Стівен Джеррард, капітан "Ліверпуля": Хотілося б відзначитись із гри, але вдалося тільки з пенальті.

Топ-голи туру. Свої варіанти найкращих пострілів залишаємо в коментарях!

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87

Використані фото з ресурсу zimbio.com