УКР РУС

Барселона перемогла Ейбар та посіла друге місце у Прімері сезону 2016/17

21 травня 2017 Читать на русском

Барселона у матчі 38 туру Прімери обіграла на "Камп Ноу" Ейбар з рахунком 4:2.

Щоб здобути чемпіонство, каталонці повинні були перемагати та сподіватися, що Реал поступиться в Малазі. Однак сенсації не сталося і Барселона фінішувала у Прімері сезону 2016/17 на другому місці, поступившись своїм лютим ворогам з Мадрида трьома очками.

Барселона отримала проблеми в матчі з Ейбаром вже на 7-й хвилині, коли Інуї не залишив тер Штегену жодних шансів ударом в ближній кут після передачі Капи з правого флангу. Підопічні Луїса Енріке одразу ж побігли відігруватися та створили для цього безліч моментів, однак, натомість, вдруге пропустили у власні ворота. Інуї оформив дубль блискучим ударом під поперечку. Каталонці не стали збавляти оберти і швидко відквитали один м'яч. Неймар влучив у стійку, але рикошетом від Хунки сфера таки залетіла у сітку воріт Ейбара.

Після цього на "Камп Ноу" почалося справжнє божевілля. Спочатку арбітр призначив безглуздий пенальті у ворота Ейбара, коли Альба перечепився об газон. До "позначки" підійшов Мессі, однак переграти Йоела не зумів. Втім, Луїс Суарес незабаром таки вирівняв становище, зігравши на випередження. Ще через три хвилини Мессі знову підійшов до "позначки", коли арбітр призначив пенальті за фол на Неймарі. Лео пробив сильно у кут і цього разу Йоел свою команду врятувати не зумів. Останніє слово було також за аргентинцем, який обіграв половину гравців Ейбара та забив ефектний гол.

Барселона набрала 90 очок, але мусить задовольнитися лише другим місцем.

Іспанія. Прімера, 38 тур

Барселона – Ейбар – 4:2

Голи: Інуї, 7, 61 – Хунка, 63 (автогол), Суарес, 73, Мессі, 76 (пен), 90+2

Нереалізований пенальті: Мессі, 69

Вилучення: Капа, 75 (Ейбар)

Турнірна таблиця Ла Ліги