УКР РУС

Барселона перемогла Депортіво й оформила чемпіонство

29 квітня 2018 Читать на русском

Хет-трик Мессі допоміг Барселоні здобути непросту перемогу над Депортіво, відправити останніх до Сегунди й оформити чемпіонство.

Гра не була простою для Барселони, хоча каталонцям дуже швидко вдалося вийти вперед. На 7-й хвилині Мессі розігнав атаку, віддав на Дембеле, а той прострілив під удар Коутінью. Феліпе пробив у дотик точно в дев'ятку.

Депортіво зовсім не розгубився, а навпаки – став грати активніше. Особливо виділялись Чолак, Борха Валле, Крон Делі та Лукас Перес, які створили на 20-30-х хвилинах серію дуже гострих моментів та навіть забили гол, який не зарахували через офсайд. Барса грала гірше, однак забила на 38-й хвилині вдруге: Дембеле знову почав контратаку, віддав на Суареса, а той черпачком віддав на Мессі – Лео пробив у дотик в ближній. Тим не менш, вже через кілька хвилин Депортіво таки забив у відповідь – Лукас Перес замкнув передачу Борхи Валле ударом з-під Альби.

В другому таймі Депортіво продовжив грати яскраво, створюючи моменти біля воріт Барси. Це дало результат на 64 хвилині, коли Чолак після красивої комбінації зрівняв рахунок – 2:2! Депортіво не збавив обертів та продовжив тиснути на ворота Тер Штегена, створивши серію моментів та кутових, однак до взяття воріт у підопічних Зедорфа ніяк не доходило.

У Барси моментів, крім контратаки на 48-й хвилині, яку запоров Дембеле, довгий час не було. Вихід Паулінью особливо на матч не вплинув, а от Деніс Суарес гру Барси підсилив. На 80-х хвилинах Депортіво явно втомився, і Барса почала брати своє на класі. На 82-й хвилині Мессі після шикарної комбінації вивів Барсу вперед, а через 4 хвилини встановив остаточний рахунок. В обох випадках важливу участь в атаці приймав Деніс Суарес.

Барселона перемогла у дуже важкому матчі, набрала 86 очок і достроково оформила чемпіонство Іспанії. Депортіво ж у красивій грі офіційно вилітає до Сегунди, за три тури до кінця чемпіонату відстаючи від 17 позиції на 12 очок.

Чемпіонат Іспанії, 35 тур

Депортіво Барселона 2:4

Голи: Лукас Перес, 40, Чолак, 64 – Коутінью, 7, Мессі, 38, 82, 86