УКР РУС

Барселона втратила 10 очок у Ла Лізі через помилки арбітрів – хто найбільше "грабував" каталонців"?

3 березня 2018 Читать на русском

Барселона чи не найбільше з усіх команд чемпіонату Іспанії страждає від помилок арбітрів, які, на відміну від своїх колег з інших топ-ліг, не мають можливості використовувати VAR.

У сезоні 2017/18 судді вкрали у команди Ернесто Вальверде аж 10 очок, стверджує каталонське видання Mundo Dеportivo. Якби Барселона дорахувалась цих балів, то зараз випереджала б Атлетіко у турнірній таблиці на 16 очок, а очна зустріч команд у 27 турі Ла Ліги виглядала б простою формальністю, переконує MD.

Ла Ліга підтвердила введення VAR з сезону 2018/19

Матеу Лаос – найбільший "грабіжник"

Найбільше "блаугранас" пограбував скандальний рефері Матеу Лаос, через якого каталонський гранд втратив 4 очки. Валенсійський рефері позбавив Барсу двох пунктів, коли у матчі Атлетіко – Барселона (1:1) не призначив пенальті у ворота "матрацників" за гру рукою Савіча, а також поставив підніжку Мессі та Ко на Канарах, прийнявши безліч скандальних рішень на користь Лас-Пальмас (2:2).

Від Вільянуеви до Борбалана

Крім цього, Барса серйозно постраждала від Іглесіаса Вільянуеви, який не помітив, що м'яч повністю перетнув лінію воріт після удару Мессі у матчі з Валенсією (1:1). Також каталонці можуть скаржитись на Малеро Лопеса, який скасував чистий гол Луїса Суареса у ворота Сельти (2:2), та Фернандеса Борбала, який не призначив очевидний пенальті за фол Бруно на Мессі під часу матчу Барселона – Хетафе (0:0).

Чергова загроза у матчі проти Атлетіко

Барселона підходить до вирішального матчу сезону проти Атлетіко із перевагою над "матрацниками" лише у 5 очок. Центральну гру всього сезону Прімери судитиме Хесус Хіль Мансано, який опинився в епіцентрі скандалу за участі цих команд у 2017 році, вилучивши Луїса Суареса та Серхі Роберто. Обоє після матчу-відповіді півфіналу Кубка Іспанії змушені були пропустити вирішальний поєдинок турніру.