УКР РУС

Барселона має шанс отримати Лєвандовскі майже задарма – Баварія нічого не зможе вдіяти

24 травня 2022 Читать на русском

Футбольний юрист Хуан де Діос Креспо заявив, що нападник Баварії має легальну можливість розірвати контракт і перейти в інший клуб.

Як відомо, 33-річний нападник прагне продовжити кар'єру в Барселоні після 8-ми сезонів у Мюнхені. Щоправда, керівники Баварії раніше заявляли, що Лєвандовскі повинен відпрацювати свій контракт, який розрахований ще на рік. Каталонці пропонують за нього 32 млн євро, але чемпіона Німеччини не влаштовує така сума.

Баварія готова продати Лєвандовскі в Барселону за двох умов

Втім, на думку адвоката Хуана де Діос Креспо, Роберт може і в односторонньому порядку розірвати угоду з Баварією.

"Існує регламент ФІФА, який дозволяє гравцеві залишати клуб. Протягом 15-ти днів після закінчення сезону він повинен надіслати офіційного листа Баварії. ФІФА вимагатиме виплати компенсації відповідно до віку, зарплати та терміну дії контракту... Я оцінюю, що ціна буде не більше 10-ти мільйонів євро", – цитує юриста Mundo Deportivo з посиланням на SER Catalunya.

Зазначимо, стаття 17 Регламенту ФІФА зі статусу і трансферів футболістів дійсно передбачає можливість гравця в односторонньому порядку припинити співпрацю з клубом без поважних причин. Для цього футболіст повинен провести в клубі так званий "захищений період" у 2-3 роки (Лєвандовскі його провів), подати письмовий запит упродовж 15-ти днів після офіційного завершення сезону, виплатити компенсацію за розірвання контракту, а також перейти в клуб з іншого чемпіонату.

Лєвандовскі здобув "Золотий бутс" за підсумками сезону 2021/22 – другий поспіль тріумф форварда Баварії