УКР РУС

Барселона може грати в АПЛ, Серії А або Лізі 1 після референдуму за незалежність Каталонії, – чиновник

29 вересня 2017 Читать на русском

Голова департаменту спорту Каталонії Жерар Фігерас розповів, що може статися з каталонськими клубами після референдуму за незалежність від Іспанії.

"У випадку незалежності, каталонські команди з Прімери – Барселона, Жирона та Еспаньйол – повинні вирішити, де вони будуть грати. Це може бути Іспанія чи сусідні країни: Італія, Франція або навіть Англія.

Зараз в Іспанії є футбольні та баскетбольні клуби з Андорри, які грають у національних чемпіонатах. Монако грає у Франції, а валійські клуби – в Англії. Не думаю, що УЄФА не захоче бачити команду з іншої країни у чужому чемпіонаті", – цитує Фігераса Goal.com.

Зідан: Я не бачу Ла Ліги без Барселони

Нагадаємо, у неділю, 1 жовтня, влада Каталонії планує провести референдум за незалежність від Іспанії. Офіційний Мадрид називає цей захід незаконним та не збирається визнавати його результатів.

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас навіть заявив, що Барселона буде виключена з чемпіонату, якщо Каталонія отримає незалежність. Функціонер додав, що у законодавстві Іспанії зроблено виняток лише для Андорри.

До слова, Барселона відреагувала на масові арешти прихильників референдуму за незалежність Каталонії.