УКР РУС

Барселона хоче заробити на трансфер Грізманна з продажу 8 гравців: хто у списку на вихід

9 травня 2018 Читать на русском

Барса активно взялась за трансфер Антуана Грізманна. Атлетіко це дуже не подобається, але чи хтось буде його питати?

Мадридський клуб, який на певном етапі сезону став головною загрозою каталонцям у боротьбі за чемпіонство, офіційно повідомив, що його терпіння вичерпалось. "Ми втомились від поведінки Барселони. Те, що президент, гравець і директор того самого клубу говорять про майбутнє гравця, в якого чинний контракт з іншим і попереду фінал єврокубкового турніру, здається нам абсолютною відсутністю поваги щодо Атлетіко та всіх його фанатів".

4 моменти хамської поведінки Барселони в матчі з Реалом, які всі пропустили, або Як VAR змінив би результат Класіко

Директор "матрацників" Хіль Марін дав зрозуміти, що клуб не збирається входити в переговори з Барсою щодо продажу Грізманна. Мовляв, права на трансфер 27-річного француза не на продаж і крапка, незважаючи на прописану суму відступних у 100 млн євро. Схоже, це навіть може стати питанням принципу. Атлетіко заявив, що вимагатиме відшкодування від Барселони, якщо Антуан скористається своїм правом розірвати контракт за визначену суму.

А тим часом каталонський клуб готується забезпечити фінансами трансфер 5-го найкращого бомбардира іспанського сезону. Барса готується заробити не менше 100 мільйонів євро з продажу гравців, які не входять у плани Ернесто Вальверде, інформує Sport.es.

У списку виставлених на трансфер 8 гравців: захисники Люка Дінь і Алейш Відаль, півзахисники Андре Гомеш, Рафінья, Деніс Суарес, Жерар Деулофеу, а також форварди Мунір Ель-Хаддаді та Пако Алькасер. Також метою клубу є зміцнити резерв Вальверде, який змушений вдаватись до ротації значно рідше, ніж Луїс Енріке.

Керівництво "синьо-гранатових" збирається збільшити конкуренцію в команді та дозволити піти гравцям, час яких у Каталонії підійшов до завершення. Прогнозують, що найлегше буде продати Гомеша (має пропозиції з Італії та Англії), Рафінью (Інтер не проти викупити бразильця, але менше, ніж за 35 млн євро, які вимагає "блауграна") та Алькасера (може також перебратись в АПЛ).

Раніше інші іспанські джерела також повідомляли, що такі молоді та перспективні гравці, як Єррі Міна та Усман Дембеле можуть провести сезон 2018/19 в оренді в інших командах. Водночас у разі відходу Умтіті позицію центрального захисника може зміцнити Де Лігт з Аякса або Лангле (Севілья).

Інших нових придбань клуб не планує, бо не має грошей – на трансфери Коутінью (має взяти на себе роль Іньєсти в новому сезоні) і Дембеле витратили майже 300 мільйонів євро. Натомість у першу команду мають перевести Карлеса Аленью. Також Барселона вже домовилась про трансфер Артура з Греміо, який має перебратись у команду влітку 2018-го або взимку 2019-го.