УКР РУС

"Барселона" чотирма голами поставила на коліна "Реал"

21 листопада 2015 Читать на русском

У центральному матчі 12 туру чемпіонату Іспанії "Реал" поступився "Барселоні" із рахунком 0:4 на стадіоні "Сантьяго Бернабеу".

Перемогу "Барселоні" принесли влучні постріли Неймара та Іньєсти, а також дубль Суареса.

Перший тайм розпочався з шокуючого голу Суареса. Уругваєць скористався провалом у центрі захисту "Реала", вдало відкрився під пас Серхіо Роберто та без проблем переграв Наваса. "Реал" ні на хвилину не зупинявся, постійно чаруючи навколо штрафного майданчика суперника. Однак, "Барселона" не підпускала близько "вершкових" до володінь Клаудіо Браво. Постійний пресинг та перевага "Барси" у центрі поля призвели до другого м'яча у ворота господарів. Іньєста елегантно прокинув на хід моторному Неймару, який впевнено ввігнав м'яч у сітку воріт. Після цього шансів у "Реала" на позитивний результат уже майже не залишалося.

Після перерви побоювання мадридців підтвердились. Тотальний контроль м'яча "блаугранас" навіть не давав нагоди Роналду і Ко щось показати на полі. Розіграш Іньєсти та Неймара взагалі виглядав нереально знущальним. Бразилець п'ятою в чужому карному скинув сферу іспанцю. А майстерність Андреса ніколи не підводила – точно у дев'ятку воріт. Після цього моменту навіть "Бернабеу" вже не вірило в своїх улюбленців. Ще у першій половині другого тайму на полі з’явився Мессі. Вперше аргентинець вийшов на гру після затяжної травми. Поява лідера "Барси" ще більше змусила оборонятися "Реал". Як наслідок, другий гол Суареса виглядав логічним.

"Королівський" клуб також створював непогані нагоди, але на заваді Роналду, Бейлу та Бензема ставав неперевершений Браво, який здійснив під десяток неймовірних сейвів. Під кінець зустрічі червону картку отримав Іско. Іспанець не витримав тиску та вдарив Неймара ззаду по ногах. Така нестриманість свідчить про те, що до Львова на матч з "Шахтарем" приїде поранений звір. "Гірникам" не варто зважати на сьогоднішній результат, адже команда Бенітеса лише розізлилась. А як показав поєдинок з "Барселоною", "Реал" вміє створювати супернику серйозні неприємності .

Отже, "Барса" - перше місце із 30 очками, "Реал" до матчу "Бетіс" - "Атлетіко" залишається другим. У мадридців 24 залікових пункти, тоді як у найближчих переслідувачів - 23.

Іспанія. Прімера, 12 тур

"Реал" - "Барселона" - 0:4 (0:2)  ВІДЕО

Голи: Суарес, 11, 74, Неймар, 39, Іньєста, 53

Вилучення: Іско, 85 (Р)