УКР РУС

Барселона – Атлетіко: Мадрид тріумфує – найгірші каталонці за 56 років, тріснута щелепа, ефектна битва Мессі та Суареса

8 травня 2021 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Барселона та Атлетіко зіграли внічию (0:0) у 35 турі чемпіонату Іспанїі 2020/21. Рахунок і звіт матчу – на "Футбол 24"

Лідер іспанського сезону завітав у гості до каталонців, які до звітної гри підходили, ділячи 2-3 місця з Реалом. У разі перемоги команда Кумана потіснила б мадридців з першої сходинки. Утім, в попередніх двох очних зустрічах проти "матрацників" Мессі та Ко набрали на Камп Ноу лише 1 бал, тож завдання було не з легких. Матч, як і онлайн-трансляція Барселона – Атлетіко, стартував о 17:15. Каталонці у попередній домашній грі сенсаційно поступилися вдома Гранаді, тож прагнули подвійної реабілітації.

Барселона – Атлетіко: онлайн-трансляція матчу за 1 місце у Прімері

Швидкий старт від гостей. Лемар розхитав захисників і пробив з межі штрафного. Тер Штеген не без проблем парирував. Цікаво, за 10 хвилин після цього удару гравець збірної Франції травмувався і поступився місцем на полі Саулю. Луїс Суарес зі штрафного спробував забити своїм колишнім партнерам. Не дуже гостро. Так само тихо і спокійно на полі. У перші 20 хвилин Барселона без ударів. Лише Атлетіко дбає, щоб сторонній глядач зовсім не заснув. Гострий простріл на Корреу з лівого флангу – Клеман дивом встиг виставити ногу, заблокувавши вбивчий удар. Піке двічі поспіль збиває Суареса. "Теплий" прийом екс-одноклубника.

Подарунок Реалу у відеоогляді матчу Барселона – Атлетіко

Мессі з Грізманном майже розіграли двієчку на крихітному просторі, але пройти у штрафний мадридців так і не вдається. Якщо і пройти когось одного, миттєво виростають ще 1-2 опоненти. Грамотна стіна від Сімеоне, але й тихий снодійний темп атак Барси значно полегшує справу. Бускетсу серйозно дісталося по голові, довго надають допомогу опорнику господарів. Друга вимушена заміну в матчі за пів години. Атлетіко просто домінує за моментами. Довге закидання на лівий напівфланг, потім передача назад і сейв Тер Штегена після удару Маркоса Льоренте.

І тут же вривання Суареса, стріляє Луїс з гострого кута – німецького воротаря не прошити. Третій поспіль сейв Тер Штегена після схожої атаки і спроби Карраско. Надто вже легко Барселона дозволяє прориватися ледь не у воротарський вже. А ось що стається, коли прокидається сплячий гігант. Мессі завернув карусель, розірвавши 6 суперників і пробивши повз сьомого. Це міг миттєво бути гол року імені Пушкаша, але снаряд мінімально промайнув повз стійку. Карраско спробував повторити Лео. Така собі демо-версія проходу Лео завершилася блоком Піке.

Класний розіграш кутового. Феліпе розстрілює після ідеальної передачі з правого краю – як можна було там пробити вище? Тайм змарнованих моментів, друга половина значно жвавіша, і це налаштувало на оптимістичний лад. Атлетіко був очевидно кращим (8:3 за ударами, 6:3 за влучаннями у площину воріт). І байдуже на 64% контролю Барселони. Каталонці дозволили аж 8 пострілів з меж свого штрафного, а самі спромоглися лише на 2. Утім, за xG мадридці не награли і на 1 очікуваний гол.

Суарес почав другий тайм дальнім ударом, невлучно. І тут знову взявся за справу Мессі. Кілька крутих подач і сейвів Облака. Барса навіть забила, однак Араухо, який у перерві замінив Мінгесу, забрався в офсайд. Фланг Альби теж потужно розривав редути "матрацників". У гостей після перерви 0 ударів у площину воріт за 30 хвилин. По 2 заміни від обох тренерів геть зупинили гру. Замість ударів фоли, жовті картки та брак у передачах.

Першими знову прокинулися господарі. Альба зробив усе ідеально, а Дембеле дав вище. З кількох метрів. На вагу золота? Занадто високо вистрибнув Усман. Активні фланги каталонців на останніх хвилинах, і тільки з вирішальним ударом біда. Мессі сам собі заробляє моменти. Змусив Кандогбія заробити небезпечний штрафний на 90-й. Сам Лео, звісно ж, біля м'яча. Удар над стінкою і поруч з хрестовиною. Нічия означає, що Реал Луніна в разі перемоги над Севілью виривається на 1 місце!

Коли щелепи тріщать по швах, або Сценарій пише Мадрид

Це було видовище для дуже витончених смаків. Щелепи затріщали не тільки у глядачів, які не належать до елітної категорії гурманів. Досить незвичне пошкодження завадило Бускетсу дограти навіть 1 тайм. Розрив верхньої щелепи. Самі лікарі і тренери сконфузилися, не відразу зрозумівши серйозність травми. Гравець практично плив на очах, а йому дали добро повернутися на поле. Втрата ключового виконавця середини поля, який з одного боку рідко помиляється в передачах, з іншого – не завжди дає відповідний темп атакам.

Після виходу Моріби на заміну Серхіо Барса стала живішою, цікавішою. Але не настільки, щоб створити Атлетіко проблеми, які не можна вирішити. Після матчу Сімеоне сказав, що гра пройшла саме так, як він і сподівався. Вихід Араухо замість Мінгеси у перерві зміцнив редути (атаки мадридців фактично не стало) і майже приніс гол. Уругвайський центрбек забив з мінімального офсайду, а в іншому моменті партнер Лангле зняв м'яч з його голови. "Ніяк не можу припинити думати про той момент", – зізнався захисник.

Та з головним завданням Араухо впорався. Саме із зони його конкурента насувалася найбільша загроза Тер Штегену до перерви. У другому таймі там же несподівано виросла скала, перейти яку було дуже важко. Куман робив гарні заміни, той же Дембеле також міг стати джокером. Однак відверто помилкова ставка на нинішню основу загубила дуже багато часу. У столиці святкують. Схоже, що Мадрид чемпіонство не віддасть. Лунін і компанія мають шанс обійти Атлетіко за додатковими показниками, якщо переможуть в неділю. Інші мадридці зберегли першу позицію і непогані шанси на золото після непростого вояжу на Камп Ноу.

Одного Мессі надто мало, такої поганої Барселони з грандами давно не було

Це було протистояння двох друзів, які через неоднозначне попереднє керівництво каталонського клубу опинилися по різні сторони барикад. Ніхто не пробивав по воротах частіше, ніж Суарес (4) і Мессі (3). Луїс був напрочуд заведений. Тер Штеген нагримав на уругвайця, коли той намагався симулювати фол, випрошуючи зовсім лівий пенальті. "Ей, Луїсе, так не робиться!" Колишній партнер за словом у кишеню не поліз: "Відпочивай. Стій там, де стоїш, чемпіоне". Загалом не можна сказати, що уругваєць змусив шкодувати про свій відхід. Так, був активний, пробивав, шукав моменти і зіткнення.

Однак той же Мессі робив не менше. Моментами це знову нагадувало шоу одного актора. Хоча Альба навіть перевершив Лео у створенні гострих атак (4 ключові паси проти 3). Аргентинець показав, що все ще здатен створити момент з нічого, коли йому протистоять навіть 5-6 захисників. І добре, що в Атлетіко є такий надійний Облак у воротах, бо міг би якийсь м'яч і пролізти. Як наслідок, маємо дуже неприємну картину. Барселона вперше із сезону 1964/65 не виграла жодного з 4 матчів сезону проти Реала та Атлетіко у Прімері.

Лише 1 набраний бал і 3 поразки у ключових поєдинках не залишає шансів на золото. У той момент, коли команда Кумана, здавалося, почала присоромлювати скептиків, пішла прикра домашня поразка від Гранади і черговий конфуз з прямим конкурентом. Згадаймо й баталії з ПСЖ в ЛЧ, коли дуже легко і наївно дозволили позбавити себе шансів на прохід. Чи втрачену перемогу в Суперкубку Іспанії. Коли потрібно зробити вирішальний переможний крок, Барса буксує, а перед сильними суперниками і взагалі надто стабільно викидає білий прапорець.