УКР РУС

"Барселона" – "Ювентус". Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу. Анонс

19 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс чвертьфінального матчу-відповіді Ліги чемпіонів між "Барселоною" та "Ювентусом". Футбольний світ очікує нового звершення каталонців, а "стара синьйора" повинна цього не допустити.

"Барселона" – "Ювентус"

19 квітня, 21:45. Барселона, "Камп Ноу"

Головний арбітр: Бйорн Кюйперс (Нідерланди)

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

"Барселона" знову провалила виїзний матч плей-офф Ліги чемпіонів. Точніше, її знову провалили. У ролі ПСЖ був "Ювентус", а спостерігав за дійством Турин. Каталонцям не вистачало центрального стовпа Бускетса, якого безуспішно спробував замінити Маскерано. Хав’єр не створив солідності в центрі поля, середня лінія його команди регулярно просідала. Аргентинець припускався результативних помилок – під час другого гола Дибали він не встиг накрити співвітчизника, а розгромний рахунок встановився після кумедного протистояння Маскерано з К’єлліні.

Однак списувати слабкий виступ команди на відсутність одного футболіста було б неправильно. За "Барселоною" останнім часом спостерігається неспроможність вести свою гру на чужій половині поля. Що Емері, що Мічел, що Аллегрі – всі вони по пилинках розібрали "блаугранас", а розкатувати ідеально підготовлених опонентів за інших рівних умов наразі Луїсу Енріке не під силу. У другому поєдинку з ПСЖ козирями каталонців стали шалена підтримка "Камп Ноу" та невпевненість у власних силах суперників. Парижани їхали в гості зі страхом, вони більше боялися вилетіти, ніж "синьо-гранатові" вірили в камбек.

10 заповідей, завдяки яким "Барселона" зможе пройти "Ювентус"

"Ювентус" подібних психологічних проблем не матиме. Чемпіони Італії створили комфортний гандикап, з яким можна зіграти в зручний футбол. "Б’янконері" не посипляться після швидкого пропущеного голу, не знітяться під стартовим натиском, не почнуть нервувати. Абстрагуючись від зовнішніх обставин, "стара синьйора" здатна чітко виконувати план по розлагодженню гри "Барселони". Массіміліано Аллегрі оперує підбором емоційно стійких виконавців.

Цілком логічно, що психології приділяється така увага, адже це чи не єдиний чинник, за рахунок якого може трапитися диво. Останні матчі запевнили, що за ігровими якостями "Барселона" значно поступається нинішньому "Ювентусу". Навіть переможне суботнє протистояння з "Сосьєдадом" викликало багато запитань. Особливо перший тайм, де, попри три забиті м’ячі, баски добряче відвозили "синьо-гранатовий" захист. Компенсувати атакою провали в обороні вдається все рідше.

"Ювентус" випустив епічний відеоролик напередодні матчу

Матч у чемпіонаті через пошкодження пропустив антигерой туринської битви Маскерано, його сьогоднішня участь досі залишається під питанням. Першим кандидатом на місце капітана є Матьє, котрий тижнем раніше не впорався на бровці з Куадрадо. Всі інші учасники першої половини батлу будуть у розпорядженні Луїса Енріке. Прогнозують, що наставник скопіює стартовий склад з феєричного поєдинку 1/8 фіналу, замінивши Рафінью на Серхі Роберто.

Від "Юве" точно не слід чекати сюрпризів у лайнапі. Задня лінія на матч з "Пескарою" у повному складі отримала відпочинок. Атакувальний ромб привілеїв не мав, про що Массіміліано Аллегрі ледь не пошкодував. На старті другого тайму, коли доля зустрічі вже була вирішена, Дибала отримав травму щиколотки. Детальне обстеження дозволило видихнути з полегшенням – ушкодження виявилось незначним. "Неновий Мессі" своє слово сказав на "Ювентус Стедіум", тепер є можливість здивувати Іспанію ще до потенційного трансферу в Ла Лігу.

Слова

Луїс Енріке, головний тренер "Барселони":

Нам потрібно атакувати, атакувати і ще раз атакувати. І навіть, коли ми втомимось, потрібно продовжувати атакувати. Нам необхідна шалена підтримка усіх "кулес", щоб пережити ще одну незабутню ніч.

Массіміліано Аллегрі, головний тренер "Ювентуса":

Перемога в чвертьфіналі – це ще не перемога в Лізі чемпіонів. Вона виведе нас до півфіналу. Це, звичайно, істотний крок на шляху в Кардіфф. І ми повинні зробити цей крок.

Орієнтовні склади команд

"Барселона": тер Штеген – Маскерано, Піке, Умтіті – Роберто, Ракітіч, Бускетс, Іньєста – Мессі, Суарес, Неймар.

"Ювентус": Буффон – Алвес, Бонуччі, К'єлліні, Сандро – Хедіра, П'яніч – Куадрадо, Дибала, Манджукіч – Ігуаїн.

"Монако" – "Борусія" Д. Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу. Анонс