УКР РУС

Барселона – Реал: жахливе суддівство по-канарськи, або Як перевершити Чакира та Скоміну за один вечір

7 травня 2018 Читать на русском

Арбітр матчу Барселона – Реал Алехандро Ернандес Ернандес так високо підняв планку жалюгідного суддівства, що за один вечір перевершив і Чакира, і Скоміну, яких нещодавно фанати Баварії та Роми були готові піддати анафемі.

Чому почались проблеми рефері

35-річний арбітр з Канар почав "плисти" в кінці першого тайму, психологічно не витримавши вже першої сутички гравців Реала та Барселона, після якої тотально втратив контроль над грою. На 44-й хвилині матчу Луїс Суарес повалився на газон у боротьбі з Серхіо Рамосом, який, схоже, ліктем лагідно перевірив на міцність грудну клітку уругвайця. Капітану Реала не сподобалось, що форвард Барси занадто артистично почав корчитись від болю, і між гравцями спалахнула сутичка. Ернандес Ернандес начебто в епізоді розібрався, нагородивши Рамоса та Суареса "гірчичниками", однак згодом його стресостійкість виявилась нікудишньою, як для Ель Класіко.

Барселона – Реал – 2:2 – відео голів та огляд матчу

Мессі – жовта чи червона?

Ліонель Мессі вирішив, що Серхіо Рамос зі своїми "брудними штучками" заслужив на червону картку та взявся влаштовувати самосуд. Вже через хвилину аргентинець, навіть не дивлячись на м'яч, заїхав у ноги капітану мадридського гранда. Ернандес Ернандес цілком міг нагородити Лео і червоною карткою, але вирішив, що головні герої не повинні помирати вже у першій частині "фільму".

VAR в Лізі чемпіонів: час настав?

Очевидне вилучення Бейла... але не для арбітра

Лідер Барси отримав жовту картку та надихнув на безчинство Гарета Бейла, який вже за мить брутально заїхав по нозі Умтіті. І ось тут Ернандес Ернандес та його лайнсмен, який перебував всього за метр від епізоду, припустились першої серйозної помилки. Валлієць, без сумніву, заслужив на вилучення, і в цьому переконані, зокрема, мадридські AS та Marca, але канарський рефері розібрався по-особливому. Бейл не отримав навіть жовтої картки та безкарно продовжив матч!

Справедлива червона для Серхі Роберто

І все ж таки до перерви без вилучень не обійшлося. На 45+3 хвилині першого тайму достроково матч завершив Серхіо Роберто, який, вдарив чи то в шию, чи то в обличчя Марсело. Бразилець у цьому епізоді святістю також не відзначився, адже спровокував захисника Барси поштовхом. Ернандес Ернандес прийняв начебто правильне рішення, але цей інцидент взагалі міг би не трапитись, якби раніше поле покинув Бейл. Саме після того, як сухим із води вийшов валлієць каталонці почали відповідати грубістю.

Фол Суареса на Варані, який не фіксують хіба-що на іншій планеті

А після перерви Ернандес Ернандес просто вирішив вмити руки та дозволяв гравцям команд майже усе. На 52-й хвилині гри Барселона в меншості вийшла вперед завдяки голу Мессі, якому передував фол Суареса на Варані. Таке порушення правил не фіксують хаба-що в іншій галактиці, або десь на Канарах, звідки й походить арбітр. Уругваєць брудно вдарив захисника Реала по нозі та віддав передачу на Лео, який вже після цього забив свій геніальний гол. Це, мабуть, найбільший ляп Ернандеса Ернандеса у грі, який безпосередньо вплинув на результат.

Крадіжка гола Барси

А вже через дві хвилини була пограбована й сама Барселона. Ракітіч робив прострільну передачу вздовж воротарського майданчика, Навас перевів м'яч на Суареса, а той забив третій м'яч каталонців. Однак за мить до цього лайнсмен зафіксував у хорваського хавбека Барселони офсайд, якого насправді не було.

Непризначений пенальті за фол Альби на Марсело

Кульмінацією жахливого суддівства Ернандеса Ернандеса став непризначений у ворота Барселони пенальті за фол Альби на Марсело. Цей епізод трапився на 76-й хвилині матчу, за рахунку 2:2. Звісно, що у штрафному майданчику Барси все відбувалось дуже швидко, але не помітити таке порушення правил – просто злочин.