УКР РУС

"Барселона" – ПСЖ та ще топ-9 камбеків в історії футболу

9 березня 2017 Читать на русском

Сайт Goal.com склав список з 10-ти найвеличніших камбеків у історії футболу. Матчу "Барселона" – "Парі Сен-Жермен" присвячується.

1. Західна Німеччина – Англія – 3:2

1/4 фіналу Чемпіонату світу. Німці за 20 хвилин до фінального свистка програвали команді, яка складалась з найкращого англійського покоління футболістів. Однак два голи ФРН наприкінці зустрічі перевернули хід протистояння, а вже у другому екстратаймі Герд Мюллєр приніс своїй збірній легендарну перемогу.

2. "Баварія" – "Манчестер Юнайтед" – 1:2

Фінал Ліги чемпіонів-1999 увійшов в історію неймовірним камбеком англійської команди. Та легендарна команда Фергюсона була здатна на все. І навіть забити два голи у компенсований арбітром час.

3. Угорщина – Західна Німеччина – 2:3

Фінал ЧС-1954 продемонстрував усьому світу міць "німецької машини". Хто б міг подумати після 8-ї хвилини матчу, що Бундестім відіграється. Однак підопічні Зеппа Гербергера не тільки відігрались після 0:2, але й встигли вирвати перемогу в основний час.

4. "Вердер" – "Андерлехт" – 5:3

І знову німці! Тепер гра групового етапу Ліги чемпіонів 1993 року. Після першого тайму бременці поступались бельгійцям з рахунком 0:3, але з 66-ї хвилини почали "штампувати" гол за голом. А тренував тоді "зелених" майбутній творець "грецького дива" на Євро-2004 Отто Рехагель.

5. "Кайзерслаутерн" – "Баварія" – 7:4

У 1973 році "Баварія" домінувала у німецькому футболі ще більше, ніж зараз. І аж ніхто не міг повірити, що "Кайзерслаутерн" здатний дати ляпаса гордим мюнхенцям, забивши у їхні ворота 7 голів. Більше того, господарі поля відігралися спочатку з 0:3, а потім – з 1:4. Однак "Баварії" ця поразка не завадила у сезоні-1973/74 стати чемпіоном. А ось "Кайзерслаутерн" тоді фінішував лише 6-им.

6. "Барселона" – "Атлетіко" – 5:4

У 1/4 фіналу Кубка Іспанії сезону-1996/97 протистояння було ще те. У першому матчі у Мадриді була зафіксована нічия 2:2. А ось другий матч став одним з найвеличнішим у багатій історії каталонського гранда. До перерви "синьо-гранатові" програвали 0:3, однак потім свою справу зробили Роналдо та Фігу. Старання не були марними, і у фіналі "Барса" здолала "Бетіс" та здобула трофей.

7. "Ліверпуль" – "Борусія" Д – 4:3

У сезоні-2015/16 неймовірний камбек у 1/4 Ліги Європи підкорився "Ліверпулю". Перша зустріч у Німеччині закінчилась з рахунком 1:1. А вдома англійська команда "горіла" 1:3 за 25 хвилин до фінального свистка. Мерсисайдці зробили результат вже на доданих хвилинах і пройшли далі.

8. "Монако" – "Реал Мадрид" – 3:1

Той "Монако" був просто неймовірним. Ту команду Дешама зміг зупинити лише Моурінью зі своїм "Порту" у фіналі Ліги чемпіонів-2004. Але перед цим монегаски славно пройшли "Реал" у півфіналі. Після виїзної поразки 2:4 у Жюлі і Ко ніхто вже не вірив. А дарма.

9. "Мілан" – "Ліверпуль" – 3:3 (пен – 2:3)

Фінал ЛЧ-2005. Після першого тайму Шевченко і Ко перемагають 3:0. Справу зроблено! Але той "Ліверпуль" так просто не здавався. Легендарний камбек у стамбульський вечір пояснити було важко. Потім Шева не заб'є вирішальний пенальті, а Джеррард відмовиться підписувати майже узгоджений контракт з "Челсі". Що сказати, доленосний матч.

10. "Барселона" – ПСЖ – 6:1

"Якщо хтось і може відігратись після 0:4, то це "Барса" – команда, яка здатна на все".

У матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів "Барселона" перемогла "Парі Сен-Жермен" (6:1) і пройшла у чвертьфінал. Дивіться відео голів і огляд матчу "Барселона" – "Парі Сен-Жермен". "Барселона" стала першою командою в історії Ліги та Кубка чемпіонів, що пройшла далі після поразки 0:4 в першому матчі.